Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Discussie gaande in Groot-Brittannië

'Bio-landbouw niet voldoende om wereld te voeden'

De wereld heeft mogelijk nieuwe ecologische landbouwbenaderingen nodig, naast biologisch, om meer mensen te voeden met een beperkte oppervlakte en beschikbare hoeveelheid water. Dit zeggen wetenschappers in Londen.

Een stijging van de voedselprijzen heeft eerder al het debat aangewakkerd op Afrikaanse telers niet beter gebruik kunnen gaan maken van niet-biologische methoden om de opbrengst te verhogen. "Een toevoeging van wat meststoffen in de Afrikaanse maïsteelt kan het verschil betekenen tussen verhongeren of zelfs voldoende eten overhebben om te verkopen", aldus Gordon Conway van het 'Imperial College London'."De biologische beweging moet evolueren, gezien de enorme uitdaging die voor ons ligt. We moeten serieus kijken naar gezonde, duurzame ecologische benaderingen die minimaal gebruik maken van niet-biologische meststoffen, gewasbeschermingsmiddelen of zelfs genetische manipulatie."

Peter Melchett van de Britse Soil Association is het vanzelfsprekend niet eens hiermee. "Het zou juist de doodsteek voor Afrikaanse telers betekenen om dat te doen, deze methoden worden juist schaarser en duurder." Hij ziet niet de stagnerende productiviteit als bedreiging, maar volgens Melchett is juist de afhankelijkheid van dergelijke middelen de bedreiging.