21 januari tot en met 30 januari

Veertiende Duitse BioMarkt wordt groots opgezet

Uit de Duitse 'Nationale Verzehrssudie II' blijkt dat er een rechtstreeks verband bestaat tussen de aankoop van biologische voeding en de levensstijl van de consument. De bio-consumenten lijken meer verantwoordelijkheid voor hunzelf te nemen, evenals voor het milieu. De biologische sector profiteert hiervan, mede hierdoor bleef de groei ook tijdens de crisis stabiel.

Tijdens de veertiende BioMarkt der Grünen Woche 2011 (van 21 januari tot en met 30 januari) zal 'bio' en 'eerlijk' zich presenteren op 3.000 vierkante meter. Bioland zal invulling geven aan het thema 'regionale en mondiale voedselzekerheid'. En op de tweede vrijdag zal de minister van Landbouw Ilse Augner de award 'Ökologischer Landbau' uitreiken.

De vooruitzichten voor de biologische sector zijn nog steeds veelbelovend. Dit ziet ook Alexander Gerber, directeur van het 'Branchendachverbandes Bund Ökologische Lebensmittelwirtschaft' (BÖLW): "Bio is echt een sector met toekomst. Het zal zich stabiel blijven ontwikkelen, ook dit jaar wordt opnieuw een omzetstijging van rond de negen procent verwacht."


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.