Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Internationaal bezoek voor Koreaanse bio-landbouwcultuur

In Oeam Village, nabij het Zuid-Koreaanse Asan, ligt een historisch dorp. Hier heeft onlangs een groep een bezocht gebracht aan een biologisch landbouwprogramma. Het ging om een groep reizigers uit Belgiƫ, Singapore, Canada, Colombia, Zuid-Korea en de Verenigde Staten. Zij kregen de unieke mogelijkheid om het landelijke leven op biologische bedrijven aldaar te ervaren. Dit was in kader van een speciaal G20-programma met de Koreaanse WWOOF-association (World-Wide Opportunities on Organic Farms)."Mijn ervaringen hier hebben invloed op de manier waarop ik producten in de supermarkten bekijk", vertelt Joyce Li, een 32-jarige analiste uit Toronto, Canada. "IK heb echt genoten van mijn tijd op de boerderij."

In Korea ligt het percentage van bio-landbouw op ongeveer 3 procent, een mager aantal vergeleken met landen als Australiƫ, waarvan de biologische landbouw productie op bijna 12 procent ligt en groeiende is.

Hansalim, een non-profit consumentenorganisatie, leidt de Koreaanse campagne voor bio-landbouwcultuur. Hoewel het niet de eerste eco-vriendelijke organisatie in Korea is, is het wel de meest succesvolle met een geschatte winst van 160 miljoen dollar per jaar.