Internationaal bezoek voor Koreaanse bio-landbouwcultuur

In Oeam Village, nabij het Zuid-Koreaanse Asan, ligt een historisch dorp. Hier heeft onlangs een groep een bezocht gebracht aan een biologisch landbouwprogramma. Het ging om een groep reizigers uit België, Singapore, Canada, Colombia, Zuid-Korea en de Verenigde Staten. Zij kregen de unieke mogelijkheid om het landelijke leven op biologische bedrijven aldaar te ervaren. Dit was in kader van een speciaal G20-programma met de Koreaanse WWOOF-association (World-Wide Opportunities on Organic Farms)."Mijn ervaringen hier hebben invloed op de manier waarop ik producten in de supermarkten bekijk", vertelt Joyce Li, een 32-jarige analiste uit Toronto, Canada. "IK heb echt genoten van mijn tijd op de boerderij."

In Korea ligt het percentage van bio-landbouw op ongeveer 3 procent, een mager aantal vergeleken met landen als Australië, waarvan de biologische landbouw productie op bijna 12 procent ligt en groeiende is.

Hansalim, een non-profit consumentenorganisatie, leidt de Koreaanse campagne voor bio-landbouwcultuur. Hoewel het niet de eerste eco-vriendelijke organisatie in Korea is, is het wel de meest succesvolle met een geschatte winst van 160 miljoen dollar per jaar.


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.