Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
'Teelt bio-agf geeft voldoening'

Omschakelaars en bio-telers welkom bij Zann

Tholen – "We hebben een mooi seizoen achter de rug", vertelt Ingrid Rog van Bio-Center Zann. Dit is een hecht familiebedrijf dat biologische AGF importeert en exporteert. Nu het Holland-seizoen ten einde loopt, staat het Israël-seizoen op het punt van beginnen. "De handel loopt ieder jaar anders, maar dat houdt het ook boeiend.""Wij betrekken onze producten allereerst van Nederlandse telers." Maar om jaarronde levering mogelijk te maken importeert Zann ook producten uit het buitenland. Wel zouden zij er door de toenemende vraag meer telers bij willen hebben.

"Omschakelaars staan nog steeds niet in de rij. Het is voor deze telers een hele stap. Veelal geeft het toch echt meer voldoening om biologisch te telen. Dit merken wij ook bij de omgeschakelde telers. Die willen echt niet meer terug. En telers waarvoor het qua tuingrootte in het gangbare teelt moeilijk wordt, hebben in het biologische circuit zeker een toekomst.""Wij kunnen de telers veel bieden. Doordat wij al jarenlang actief zijn op de bio-markt hebben we een zeer uitgebreide klantenkring. Het dagelijks contact met de telers over verwachte leveringen, kwaliteit, maar ook marktontwikkelingen is voor zowel de teler als voor ons heel belangrijk."

Zann probeert telers zo veel mogelijk werk uit handen te nemen. "Zo verzorgen wij niet alleen het fust, maar bijvoorbeeld ook de afrekening waardoor wij de telers snel kunnen betalen." Zann wil graag verder groeien: "Telers met een areaal van twee tot vier hectare die met ons verder willen groeien zijn zeker welkom."Bio-Center Zann bestaat uit een jong team van vijftien mensen. "We zijn heel goed op elkaar ingespeeld. Bij ons is de inkoper ook de verkoper. Degene die met de teler spreekt, spreekt ook met de klant. Het zijn korte lijnen. Met onze klanten hebben we de afgelopen jaren echt een goede relatie opgebouwd.""Wij leveren eveneens biologische bloemen. De verkoop en logistiek vraagt wel veel extra aandacht, maar het is leuk om er bij te doen. De bloemen zijn een mooie aanvulling op ons assortiment en daarbij brengt het kleur in de handel." Ook is er zuivel beschikbaar. "Alles is van Nederlandse boeren afkomstig."

Ingrid heeft veel zin in het winterseizoen. "We hebben ons aardig door de crisis heengeslagen. De toekomst ziet er veelbelovend uit. Het is hard werken, niet alleen de klant, maar ook de teler is bij ons koning."
 
Voor meer informatie:

Astrid en Ingrid Rog
Bio-Center Zann
Weg en Land 9
2661 DC Bergschenhoek
010 4775688
[email protected]
www.zannorganics.com