'Bio als Beruf' met 25 trainees

Duits traineeprogramma Ökolandbau gestart

Het achtste 'Traineeprogramm Ökolandbau' is op 1 november in Duitsland gestart. Voor de 25 plaatsen zijn meer dan 1.000 aanmeldingen binnengekomen. Dit is een record. Uit dit hoge aantal aanvragen blijkt dat de biologische sector een industrie is met toekomst. Het trainee-programma geeft hen de kans om een carrière op te bouwen bij bedrijven die actief zijn in de bio-sector. Projectleider Jan Plagge is verheugd door de sterke aantrekkingskracht die de bio-sector blijkt te hebben.

De nieuwe trainees zijn afgestudeerden van onder andere de studierichtingen landbouwwetenschap, tuinbouw en foodscience. De opleiding duurt twaalf maanden. Sinds 2002 heeft het trainee-programma 168 afgestudeerden verder opgeleid voor de bio-sector.

Het programma is onderdeel van het 'Bundesprogramms Ökologischer Landbau' (BÖL), geïnitieerd door het ministerie van voedelvoorziening, landbouw en consumentenbescherming.


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.