'Wordt hiermee belangrijke speler op markt'

SunOpta neemt grote zonnebloemzaadproducent over

SunOpta, een Amerikaanse producent van biologische- en specialistische voeding, gaat de eveneens in de VS gevestigde zonnebloemzaadproducent Dahlgren & Company overnemen. Bij de overname is 44 miljoen dollar gemoeid.

Producten van Dahlgren worden gebruikt door snack-, bakker-, voedingsingrediënten en vogelvoerindustrieën. Het bedrijf, gevestigd in Crookston (Minnesota), heeft een jaarlijkse omzet van ongeveer 80 miljoen dollar en er zijn 150 mensen werkzaam in de fabrieken.

"Door de fusie ontstaat één van de grootste zonnebloem-verwerkingsbedrijven in de wereld", verklaarde SunOpta. "De overname biedt onze gezamenlijke operaties de omvang en schaal die nodig is om een belangrijke speler te worden op de binnenlandse en internationale markten", vertelt Allan Routh, directeur van de 'SunOpta Grains and Foods Group'. SunOpta ontwikkeld, verwerkt en verpakt natuurlijke en biologische voedingsproducten.


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.