Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Agrarische natuurverenigingen als beheerder cultuurlandschap

Eerste Landelijke Dag voor ANV's 20 januari

Vogelbescherming Nederland, Natuurlijk Platteland Nederland, Veelzijdig Boerenland en ZLTO organiseren op 20 januari 2011 gezamenlijk de eerste Landelijke Dag voor Agrarische Natuurverenigingen (ANV's). Doel van deze dag is kennisuitwisseling over actuele thema's binnen agrarisch natuurbeheer en ontmoetingen met andere partijen die zich hiermee bezig houden. Ook worden de winnaars van de prijsvraag voor ANV's die door Vogelbescherming Nederland wordt georganiseerd bekendgemaakt.In het hele land zijn groepen agrariƫrs actief bezig om de teruggang van de biodiversiteit in het landelijk gebied een halt toe te roepen. Ze houden zich bezig met agrarisch natuurbeheer, zoals weide- en akkervogelbeheer en botanisch beheer. Agrarische natuurverenigingen staan voor nieuwe ontwikkelingen waarop ze kunnen inspelen. Op de Landelijke Dag voor ANV's ontmoeten partijen elkaar die actief zijn in het landelijk gebied en wordt kennis en kunde uitgewisseld. Op het programma staan onder andere 'Kwaliteitsborging voor agrarische natuurverenigingen', 'Alternatieve financiering voor natuur en landschapsbeheer' en verschillende workshopsessies.

Vogelbescherming Nederland wil agrarische natuurverenigingen graag ondersteunen bij veelbelovende initiatieven om de bescherming van vogels op het boerenland te versterken. Om die reden looft Vogelbescherming prijzen uit aan succesvolle of kansrijke projecten gericht op de bescherming van boerenlandvogels. Tot 31 december 2010 kunnen plannen die betrekking hebben op landschapsinrichting en -beheer, onderzoek en communicatie worden ingestuurd.

Aanmelden voor de Landelijke Dag voor ANV's kan via aanmelden@vogelbescherming.nl onder vermelding van Landelijke Dag ANV's

Het deelnameformulier van de prijsvraag is te vinden op www.vogelbescherming.nl/deelnameprijsvraag

Publicatiedatum: