Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Britse Soil Association:

'Overtuigd van meer voedingsstoffen in bio-groenten'

Recentelijk bleek uit een Deens onderzoek dat biologische groenten niet gezonder zijn dan conventioneel geteelde groenten. In het twee jaar durende experiment betrokken wetenschappers de teelt van aardappelen, wortelen en uien onder zowel biologische als gangbare voorwaarden. Vervolgens zijn de geneeskrachtige eigenschappen val elk onderzocht.

De stof in groenten die helpt bij de bestrijding van kanker, hart-en vaatziekten en dementie helpt bleek in bijna dezelfde gehaltes aanwezig te zijn in beide soorten.

De Britse Soil Asscocation heeft gereageerd op de studie. Peter Melchett zei dat deze studie niet relevant is voor de biologische teelt in het Verenigd Koninkrijk omdat de Deense bio-teelt verschilt met de Britse teelt. "Zij roteren niet op hun velden, waardoor er minder biologische stof zit in de bodem waarop de groenten geteeld worden. In ons land wordt de grond vruchtbaar gehouden door de wisselen met de gewassen. Wij zijn ervan overtuigd dat er meer voedingsstoffen in biologische levensmiddelen zitten."