Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Estafette-klanten doneren geld voor bijenfonds

De klanten van de Estafette-winkels hebben een flink bedrag bij elkaar gespaard voor het bijenfonds van Estafette Associatie: 7.245 euro. "Inmiddels hebben we imker Jos Willemse bereid gevonden om vanuit Estafette Associatie de imkerij op een aantal biologisch-dynamische (BD) bedrijven op zich te nemen", aldus bedrijfsleider Roel Jansen.

Bijen vormen een onmisbaar en vitaal bestanddeel in de BD-bedrijfsvoering. Estafette denkt bovendien dat de bijenvolken juist op BD-bedrijven en in de BD-imkerij kunnen gedijen en overleven. Veel BD-bedrijven komen door tijdsdruk en gebrek aan financiƫle mogelijkheden echter niet toe aan het houden van bijen op hun bedrijven.

Omdat het aantal imkers in Nederland terugloopt, heeft de associatie een aantal BD-boeren benaderd en aangeboden om de verzorging van de bijenvolken op de bedrijven op zich te nemen. "Mede dankzij de bijdrage van de klanten van Estafette Ede kunnen we dit nu opstarten." Uit alle ingeleverde spaarkaarten heeft Estafette per winkel ook een prijswinnaar getrokken. Mevrouw Van de Loos heeft het Bijvriendelijk Boodschappenpakket ter waarde van 25 euro in ontvangst mogen nemen met een mooie bos bloemen erbij.

Bron: Ede Stad
Publicatiedatum: