Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Smaak en bio onafscheidelijk

Van 11 tot 21 november Week van de Smaak in België

Van 11 tot 21 november loopt de Week van de Smaak in België. Verschillende restaurants, cafés en traiteurs doen die week iets extra om hun kookkunsten te demonstreren. Dit jaar staan alle activiteiten in het teken van Spanje. En naar aanleiding van het Europees voorzitterschap start op het zelfde moment ook een andere campagne, die ook Spaans getint is, namelijk de HOPPA's. Hierbij wordt naar analogie met de Spaanse tapas een versnapering bij Belgische streekbieren geserveerd. De HOPPA's zouden een blijvende toeristische troef moeten worden voor een groot aantal restaurants en tavernes. Maar u kan er ook zelf mee aan de slag, verschillende HOPPAS worden immers toegelicht in 5 receptenboekjes.

Aangezien Smaak en bio onafscheidelijk zijn hebben ook een aantal biokoks hun plaats gevonden in zowel de week van de Smaak als in de HOPPAS-actie. Ook enkele andere koks zetten voor de gelegenheid een bioproduct in de kijker. En verschillende scholen en verenigingen storten zich op biosoep.

Kijk voor een overzicht van de activiteiten op www.weekvandesmaak.be.

Hier al enkele activiteiten:
  • Op 13 november kan men in het Sint-Niklaasinstituut in Kortrijk gaan proeven op een Wijnbeurs met Spaanse Biowijnen.
  • Op 14 november kan men in Deinze bij De Ceder terecht voor een workshop rond vergeten groenten uit de biologische moestuin.
  • Op 15 november kan men in Gent ook zelf aan de slag door vegetarisch te gaan koken bij de Groene Wijzer;
  • Op 18 november kan men bij biobedrijf de Wassende maan een blik achter de schermen werpen.

Bron: BioForum


Publicatiedatum: