Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Subsidie van 3 miljoen dollar

USDA stimuleert biologische zwartebessenteelt

Het Amerikaanse ministerie van Landbouw gaat de biologische zwartebessenteelt een financiële impuls geven. Er is een budget van meer dan 3 miljoen dollar beschikbaar gesteld om kleine telers te ondersteunen.

Het geld komt van twee subsidies. Enerzijds wordt voor 2,4 miljoen dollar een vierjarig onderzoek in Oregon en Noord-Carolina ondersteund. Hiermee moeten telers kosten-effectiever kunnen gaan werken en de productiviteit te verhogen. De tweede subsidie van bijna 700.000 dollar is bedoeld voor het creëren van een online cursus die aspirante bio-telers moet helpen om aan de slag te gaan."De productie van biologische bessengewassen is enorm toegenomen, maar er is weinig onderzoek gedaan. Hierdoor zitten telers met veel onbeantwoorde vragen. Ons doel is om dit niche op te vullen", vertelt Bernadine Strik, hoofdonderzoekster van het project. De onderzoekers gaan onder meer kijken naar de verschillende methoden van onkruid wieden en welke insecten echt nuttig zijn.

"Binnen tien jaar zal het teeltareaal enorm toenemen, daarom hebben we meer telers nodig", aldus Garry Stephenson, coördinator van het kleine telers-programma.