Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
41 procent bereid meer te betalen voor bio

Bio krijgt voet aan de grond in Rusland

Biologische landbouwproducten belanden steeds vaker in Russische marktkraampjes. Het grootste land in de wereld staat steeds meer open voor natuurlijke producten. Na het strenge regime is het aantal gezondheidsproblemen toegenomen en kampen steeds meer Russen met overgewicht.Hier profiteert de bio-markt van. Wel zijn er wat ernstige misstanden. Zo zijn er gevallen van voedselinfecties bij kinderen als gevolg van misleidingen. Claims over producten bleken dan niet waar.

Uit onderzoek blijft dat 37 procent van de Russen bereid zijn om meer voor GM-vrije producten te betalen. En 41 procent van hen is bereid om meer te betalen voor biologisch. Uit een andere studie van Nielsen is gebleken dat 75 procent van de consumenten de voorkeur geeft aan Russische producten. Zij beschouwen deze als gezonder dan import-producten."De belangrijkste leveranciers van bio-producten zijn de Russische boeren. Dit is goed om te zien, al ontbreken officiƫle certificeringen. Toch zijn de normen streng, met name ten opzichte van ingevoerde producten", aldus journaliste Svetlana Smetanina.