Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
354 exposanten, zo'n 3600 vakbezoekers

Succesvolle BioNord in Hannover

De BioNord in Hannover, die zondag 17 oktober voor zevende keer gehouden is, heeft veel bezoekers getrokken. In totaal kwamen ongeveer 3600 vakbezoekers op de beurs af. Er stonden 354 exposanten, dit zijn bedrijven uit de biologische voedingssector, bedrijven in de natuurlijke cosmetica en de gezondheidsproducten. Ongeveer 60 procent van de exposanten op de BioNord zijn vooral landelijk actief, 40 procent focust zich op regionaal. De beurs is voor het eerst in Hannover en heeft alle records gebroken.

Friedrich-Otto Ripke, staatssecretaris van het ministerie van Voedselvoorziening in Neder-Saksen, heette de bezoekers en exposanten welkom. Hij verwees naar de vele lokale verwerkingsbedrijven, van wie een groot deel aanwezig was op de BioNord. Ingrid Lange, burgemeester van Hannover, prees de open en communicatieve sfeer in de tentoonstellingsruimte.



Naast biologische producenten en hun merken waren op de BioNord ook veel regionale en nationale groothandelaren aanwezig, evenals de verenigingen Naturland, Bioland, Gäa en Demeter. Natuurlijke cosmetica bleek ook in Hannover een hot item. Er waren ongeveer 38 fabrikanten aanwezig met hun merken.

De zaal was bij tijd en wijle overvol, dit leidde tot tevreden gezichten onder exposanten en vakbezoekers. De bezoekers kwamen onder meer uit Neder-Saksen, Hamburg, Bremen en Sleeswijk-Holstein. Maar ook uit Noord-Rijnland-Westfalen en Berlijn. "De beurs is duidelijk gestructureerd en er heerste een zeer positieve en professionele sfeer", aldus Michael Radau, voorzitter van SuperBioMarkt, waarvan 15 filialen gevestigd zitten in Neder-Saksen en Noord-Rijnland-Westfalen. "We zullen zeker ook in de toekomst aanwezig zijn op de BioNord en zien het als een welkome aanvulling op de bestaande beurzen."