Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Kidsmarketing afgedaan

PMA 2010: meer biologische agf in VS



Afgelopen weekend werd in het zonovergoten Orlando de PMA weer gehouden. Dit is de belangrijkste agf-beurs voor Noord- en Zuid-Amerika trekt vele tienduizenden bezoekers van over de hele wereld. De Nederlandse inzending Holland Fresh Group had een feestje want zij deden al 25 jaar mee. Terwijl je de laatste jaren bedolven werd onder Walt Disney figuren heb ik net nog één stand kunnen vinden waar deze producten sierden. De royalty's blijken veel te hoog te zijn en een huisvrouw geeft voor dezelfde producten in de winkel niet meer uit, enkel als haar kind erbij is.



Wat me wel opviel was dat er steeds meer bedrijven biologisch in het assortiment hebben opgenomen. In het verleden moest men niets van bio hebben maar dat behoort tot de verleden tijd. Nederland is samen met een kleine inzending uit Italië de enige Europese deelnemer geworden. Daarnaast hebben natuurlijk de mutinationals als Univeg, Fyffes etc. een paviljoen.
 
Ik heb een fotoreportage gemaakt klik hier



Voor een overzicht van de noviteiten klik hier

Een compleet verslag vind je bij onze collega's van Freshplaza.com