Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Bananenproducenten krijgen voorlichting

Bio-meststof moet bananenproductie Dominicaanse Republiek verhogen

Het USAID (United States Agencu for International Development' heeft in het kader van het landelijke economische diversificatie-project 400 Dominicaanse telers van biologische bananen training gegeven. De training ging over hoe zij biologische meststoffen kunnen gebruiken om de productie kunnen verhogen. Tot de deelnemers behoorden de agrarische coöperatie 'Los Taínos' en 282 landbouwers die al biologische gecertificeerd zijn. Evenals 118 die zich nog in de omschakelingsfase bevinden.Het initiatief is onderdeel van het project 'Yield Increase in Plantations of Organic Banana for Export'. Het hoofddoel hiervan is om de productie te verhogen waardoor de kleine producenten beter kunnen concurreren op de mondiale markt. USAID heeft het project gefinancierd.

Er wordt op dit moment nog hard gebouwd aan de fabriek. Zodra de bouw voltooid is, zal jaarlijks 750 ton aan planten omgezet worden tot organische meststof. Men verwacht dat het gebruik van de meststof, de bananenproductie met 25 tot 50 procent zal toenemen.