Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
BD-tuinbouwbedrijf kampte met financiële problemen

Stichting Grondbeheer redt Landgoed Kraaybeekerhof

Zondag 17 oktober werd bekend dat het noodlijdende Landgoed Kraaybeekerhof in Driebergen haar landelijk gewaardeerde activiteiten kan voortzetten. Stichting BD Grondbeheer wordt de nieuwe eigenaar van de grond. De ideële onroerend-goed-stichting Non-Nobis neemt de gebouwen van het landgoed over.

Door deze samenwerking kan Landgoed Kraaybeekerhof zich weer vol inzetten voor de vele activiteiten van de academie, het biologisch-dynamische tuinbouwbedrijf en het restaurant. Kraaybeekerhof is onder andere vanwege haar land- en tuinbouwcursussen een belangrijk centrum voor de biologisch-dynamische landbouw en de daarmee verbonden levenswijze.Landgoed Kraaybeekerhof kampt al een tijd met financiële problemen. Stichting BD Grondbeheer en Non Nobis willen met de gezamenlijke actie bewerkstelligen dat Landgoed Kraaybeekerhof haar belangrijke functie voor de BD-landbouw kan behouden. Max Rutgers van Rozenburg, voorzitter van de RvT van Stichting Grondbeheer: "Het landgoed heeft een verbindende functie in zowel de directe omgeving, als voor mensen én organisaties uit het hele land."

Jaap van der Haar, voorzitter van Non Nobis: "Op Kraaybeekerhof werden en worden duizenden mensen geïnspireerd tot een bewuste en duurzame omgang met mens en natuur. Zo'n plek moet volgens ons behouden blijven."Voor de aankoop van de gronden van Kraaybeekerhof is Stichting Grondbeheer een lening aangegaan. De lening wordt binnen enkele jaren zoveel mogelijk afgelost met schenkgeld van particulieren, bedrijven en fondsen. Geïnteresseerden en vrienden van Kraaybekerhof die een steentje willen bijdragen kunnen contact opnemen met Stichting Grondbeheer (www.bdgrondbeheer.nl).

Stichting BD Grondbeheer stelt biologisch-dynamische landbouwgrond in Nederland veilig voor toekomstige generaties. Dit doet zij door geld te werven, grond te kopen en de grond vervolgens te verpachten aan boeren die werken volgens de Demeter-principes. Zodra een boer stopt wordt de grond niet verkocht aan een 'gangbare' boer of een projectontwikkelaar, maar kan een nieuwe boer direct op de kwalitatief hoogwaardige grond aan de slag.

Non Nobis verleent diensten op het gebied van verwerven, beheren en exploiteren van onroerend goed voor organisaties die op een maatschappelijk verantwoorde wijze een betere wereldsamenleving nastreven. Wanneer deze organisaties de zorg voor hun onroerend goed in de handen van Non Nobis leggen, kunnen zij zich des te beter richten op hun kernactiviteiten.

Publicatiedatum: