Landbouwers mogen zelf gewaskeuze maken

Vlaamse regering keurt coëxistentieregels goed

Sinds 2001 bestaat de Europese regelgeving om genetisch gemodificeerde organismen (ggo's) op de markt te brengen. Landbouwers moeten de landbouwgewassen van hun keuze kunnen verbouwen, of dat nu genetisch gemodificeerde, conventionele of biologische gewassen zijn. Co-existentieregels moeten deze keuzevrijheid verzekeren en economische schade vermijden. Na advies van de Raad van State hechtte de Vlaamse Regering vrijdag haar definitieve goedkeuring aan het besluit dat de algemene maatregelen vaststelt voor de co-existentie van genetisch gemodificeerde gewassen met conventionele gewassen en biologische gewassen.

Tegelijk keurde ze ook definitief het besluit goed dat de specifieke maatregelen vaststelt voor de co-existentie van maïsgewassen, en hechtte ze haar principiële goedkeuring aan de besluiten met de specifieke maatregelen voor de co-existentie van aardappelgewassen en van suikerbieten. Over deze twee laatste besluiten wordt het advies ingewonnen van de Strategische Adviesraad voor Landbouw en Visserij, de SERV, de MiNa-Raad en de Permanente Werkgroep ICLB.

Bron: Landbouwleven

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.