'Groei gaat aan ons voorbij'

Nedersaksen ondergeschoven kindje in bio-landbouw Duitsland

Woordvoerder van 'der Landtagsgrünen' (een 'groene' politieke partij in Duitsland) Christian Meyer heeft kritiek geuit op de geplande verlaging van de steun voor de bio-landbouw door de CDU/FDP. "Hoewel de omzet in de biologische landbouw gestaag blijft groeien, gaat dit grotendeels aan Nedersaksen voorbij."

De deelstaat Nedersaksen is volgens de huidige cijfers slechts goed voor 2,9 procent van het Duitse landbouwareaal. Hiermee bevindt de regio zich aan de onderkant van de bio-landbouw in Duitsland. Daarom is de 'groene' regeringspartij het niet eens met de nieuwe drastische bezuinigingen. De begroting ter bevordering van de bio-landbouw wordt met 22 procent verlaagd tot 700.000 euro. In 2003 lag dit nog op 1,4 miljoen euro.

Overigens ligt de omschakelingsbonus voor de biologische landbouw in Nedersaksen al een stuk lager dan in andere Duitse staten. In Beieren ontvangen boeren bijvoorbeeld twee keer zoveel.


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.