VS: Uncle Matt's Organic gaat voor verantwoorde verpakkingen

Een Amerikaanse groenten- en fruitteler voert veranderingen door in zijn verpakkingsbeleid. Het gaat om Uncle Matt's Organic uit Clermont. Het bedrijf dat onder meer ook in fruitsappen handelt, is steeds bewuster bezig. Hierbij horen ook milieuvriendelijke verpakkingen. De groenten en fruit zullen vanaf dit seizoen anders worden verpakt.

Vanaf nu gaat de biologische teler en handelaar het verse fruit in Vexar-netzakken verpakken die gemaakt zijn volgens de de Ecocycle TM-technologie. De groenten worden verpakt in dozen die gemaakt zijn van 100 procent recyclebare vezels. Deze zijn gemaakt door Pratt Industries.

"De Ecocycle TM-technologie biedt een effectieve oplossing om de toenemende milieubezorgdheid aan te pakken", aldus een medewerker van Uncle Matt's. "De verpakking breekt binnen drie tot vijf jaar af. Er zitten ook geen chemische stoffen in."

De dozen van Pratt Industries moeten het boomgebruik verminderen. Het bedrijf schat dat het door gebruik te maken van de kartonnen dozen meer dan 3.533 bomen kan besparen. Evenals 900.790 liter water en meer dan 62 ton aan CO2-uitstoot. 

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.