Biologisch én vegetarisch bij Haags Eethuis De Zon

'Bio wordt steeds breder geaccepteerd'

Tholen - Her Putman kookt al twintig jaar vegetarisch biologisch. "Ik was hier echt een voorloper in. Eigenlijk is de macrobiotische eetclub waarvan ik lid ben, wat uit de hand gelopen." Hij heeft zijn passie vertaald in Eethuis De Zon, gevestigd aan de Dunne Bierkade in Den Haag. Het eethuis heeft veel vaste klanten, sommigen komen zelfs iedere dag. "Zij vinden het heerlijk dat ze geen boodschappen hoeven te doen."



Er wordt gewerkt met een dagmenu. Iedere dag iets speciaals. Her gaat hiervoor rond de tafel zitten met zijn medewerkers. "Afwisseling is hierin cruciaal. We kijken dan natuurlijk ook naar wat we de voorgaande dag gedaan hebben. Belangrijk is wel om met het seizoen mee te gaan."

"Ik ben inmiddels wel wat realistischer geworden. Ga niet meer stad en land afzoeken. Sommige dingen zijn gewoon niet bio te krijgen. De gasten vinden dit ook niet erg."


Gevulde tomaatjes met pesto

De producten komen voor het grootste deel van de boerenmarkt. Ook levert Ecoville iedere vrijdag de nodige groenten. "Zij staan dan op de markt in de stad, dus dit is goed te combineren. Handig ook, omdat ik zelf alles op de fiets moet doen." Hij wil eigenlijk iedere dag iets anders bieden. "Ik probeer graag wat nieuwe dingetjes. Hierin zit de uitdaging."
 


Her merkt dat de bio-sector groeit. "Het productaanbod in de supermarkten is veel uitgebreider dan jaren geleden. Ook zijn de prijzen nu concurrerend. Bij EkoPlaza zijn bijvoorbeeld veel goede aanbiedingen te vinden. Ik geloof zonder meer dat dit in de toekomst nog verder zal aantrekken. Uiteindelijk zal ook de landbouw steeds meer overgaan op biologisch."



"Ik zie ook toekomst voor vleesvervangende producten. Uiteindelijk hoop ik dat we zelfs volledig van vlees afraken." Her gaat binnenkort in gesprek met de vegetarische slager over vleesvervangers. Het eetcafé loopt inmiddels goed. Het aantal klanten varieert dagelijks tussen de vijfentwintig en vijftig. "Hier zit wel een limiet aan. Ik kook voor vijftig man, het is lastig om dan nog dingen bij te maken."

"De mensen worden steeds bewuster." Hij merkt dit aan de breder wordende klantengroep. "Bio wordt steeds breder geaccepteerd in de maatschappij. Wel zitten er nog steeds mensen tussen die lastig te overtuigen zijn. "Soms komt er een groep van vijf mensen, waarvan er dan één geen vegetariër is. Dan vertrekken zij vaak nog naar een andere eetgelegenheid. Dat vind ik erg jammer. Ik verbaas me ook wel eens over hoe weinig mensen van voedsel weten."


Her op zijn buitenterras

Bekijk dagelijks het dagmenu op www.eethuisdezon.nl

Voor meer informatie:

Her Putman
Eethuis De Zon
Bierkade 13
2512 BC Den Haag
(070) 360 25 59
eethuisdezon@gmail.com
www.eethuisdezon.nl
 

Publicatiedatum:
Auteur:
©



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.