Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Duurzame ondernemers de dupe

Triodos genoodzaakt tot opschorten groene fondsen

Het regeer- en gedoogakkoord noopt Triodos Investment Management de uitgifte en inkoop van aandelen en participaties in Triodos Cultuurfonds, Triodos Fair Share Fund en Triodos Groenfonds tot nader order op te schorten.

Directe aanleiding hiervoor is het plan van het beoogde kabinet om de extra heffingskortingen van 1,3% voor groen beleggen, sociaal-ethisch beleggen, cultureel beleggen en beleggingen in durfkapitaal te laten vervallen. Het is nu nog niet duidelijk of dit voornemen van het beoogde kabinet ook daadwerkelijk zal worden uitgevoerd. In afwachting daarvan vindt Triodos Investment Management het daarom noodzakelijk de beleggingsfondsen tot nader bericht te sluiten. Voor beleggers moet duidelijk zijn op welke fiscale voordelen zij nu en in de toekomst kunnen rekenen. Dat is nu niet het geval.

Duurzame ondernemers de dupe

Thomas Steiner van Triodos Bank stelt: "Deze voorgenomen maatregel treft vooral ondernemers, die met hun duurzame producten misschien niet door kunnen gaan en misschien in problemen gaan komen. Deze maatregel raakt het verder ontwikkelen van duurzame energie, de hele Kyoto-regeling voor het terugdringen van broeikasgassen en de doelstellingen op dit gebied van de Nederlandse overheid." Ook de Rabobank en ING kijken bezorgd naar de effecten van dit plan, ook al zijn hun groene fondsen nog steeds open. Woordvoerder Rene Loman van de Rabobank: "Wij bestuderen deze kabinetsplannen. Het is nog niet een definitief regeerakkoord. Zo lang we de implicaties bekijken, reageren wij er nog niet inhoudelijk op. We moeten ook even het CDA-congres afwachten." De vereniging van banken, de VNB, heeft inmiddels ook de noodklok geluid.

Bron: Duurzaamnieuws
 


 
Publicatiedatum: