
Abonneren
Vacatures
Top 5 - gisteren
- "Bij btw-afschaffing op biologisch gaat het vooral om de milieuwinst"
- Lidl tekent voor 35 ha op Logistiek Park Moerdijk
- Eierspecialiteit in een nieuw jasje
- Kabinet twijfelt om afschaffing btw op groenten en fruit door te zetten
- Omgeschakelde Kwekerij Lageschaar Vaste Planten en webshop Sprinklr gaan samenwerken
Top 5 - afgelopen week
Top 5 - afgelopen maand
Tegenslag bij verbouwing en inrichting
Opening Vegetarische Slager week uitgesteld: 11 oktober
De eerste Vegetarische Slager ter wereld opent op 11 oktober haar deuren aan het Spui 167A In Den Haag. In de Vegetarische Slagerij wordt een geheel nieuwe generatie vleesvervangers aangeboden, gebaseerd op een nieuwe sojastructuur en lupine-eiwitten. De nieuwe winkelformule heeft als doel het vlees te doen vergeten via culinair bereide vleesvervangers waarvan de smaak, de structuur en de bite volgens kenners niet of nauwelijks te onderscheiden is van 'the real thing'.
Een doorbraak voor vleeseters, vleesverlaters, vleesverminderaars en parttime vegetariërs die de bite van vlees niet willen missen, maar wel op zoek zijn naar een in alle opzichten volwaardig alternatief van het dagelijks stukje vlees. De nieuwe vleesvervangers zijn ontwikkeld op basis van het product Beeter van Ojah B.V. uit Wageningen en van Nederlandse biologisch geteelde lupine. Het project kreeg de steun van Stichting Kiemkracht en het SBIR programma van het ministerie van LNV.
Ook zal de Vegetarische slager via een webwinkel een breed publiek gaan bedienen via koeltransport-aan-huis van de nieuwe vleesvervangers. Via www.devegetarischeslager.nl
Jaap Korteweg heet u van harte welkom vanaf 11 oktober 2010 13.00 uur in de geheel verbouwde Vegetarische Slagerij.
Het assortiment zal bestaan uit exclusieve en ambachtelijk bereide curry, quiche, Teriyaki spiezen, soep, salades en meer. Naast de nieuwe generatie vleesvervangers verkoopt de Vegetarische Slager onder meer biologische delicatessen uit Zweden van René Voltaire, exclusieve theeën, dranken zoals biologische champagne en de vruchtensappen van Alain Milliat en zeer hoogwaardige Japanse sojasauzen en sesamolie van Swaffood.
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-03-30 Oostenrijkse campagne: Biologisch = klimaatbescherming door te eten
- 2023-03-29 Haarlemmer Kweektuin viert het voorjaar met Bio Lente Markt
- 2023-03-29 Jan Weijsenfeld geeft BD-preparatencursus in Empe
- 2023-03-28 NOS-weerpresentator Gerrit Hiemstra geeft 13 april praktische avondklas over weer en klimaat
- 2023-03-27 BioXpo: 24 en 25 maart 2024 op nieuwe locatie in Brussel
- 2023-03-23 GMO: een ramp voor bio?!
- 2023-03-22 Aart-Jan Knauff een van de sprekers tijdens Foodretail Meets Foodservice Congres
- 2023-03-21 Registratie voor deelnemers Organic Produce Summit 2023 geopend
- 2023-03-20 Gespreksavond over duurzaam voedsel met bio-boer Henk Klompe: 29 maart in Dronten
- 2023-03-20 Symposium 'Mooi Hogeland!? – samen werken aan herstel van biodiversiteit': 15 april
- 2023-03-17 Fotoreportage: Consumentengedrag onder de loep tijdens BioAcademy Kennis & Inspiratiedag 2023
- 2023-03-16 Fine Food Festival brengt ruim 40 leveranciers samen
- 2023-03-15 Webinar Aptean & Rabobank, 22 maart
- 2023-03-15 AGF Trendcafé op 21 maart op winkelbezoek in Venlo en Düsseldorf
- 2023-03-14 Wethouder steekt handen uit de mouwen op biologische schapenboerderij
- 2023-03-09 BioAcademy Kennis & Inspiratiedag op 16 maart in Driebergen
- 2023-03-09 Dit zijn de winnaars van de Best New Product Awards Biofach en Vivaness 2023
- 2023-03-08 Horecabeurs Goes weer goed op de kaart in 2023
- 2023-03-08 Biologische kasgroententelers doen mee aan Kom in de Kas 2023
- 2023-03-07 Waarom komt biologisch boeren maar niet van de grond? - vanavond derde debat in Haarlem