Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Tegenslag bij verbouwing en inrichting

Opening Vegetarische Slager week uitgesteld: 11 oktober

De opening van de Vegetarische Slager in Den Haag is met een week uitgesteld tot 11 oktober. Oorzaak van het uitstel van deze wereldprimeur is onverwachte tegenslag bij de verbouwing en inrichting van de winkel.

De eerste Vegetarische Slager ter wereld opent op 11 oktober haar deuren aan het Spui 167A In Den Haag. In de Vegetarische Slagerij wordt een geheel nieuwe generatie vleesvervangers aangeboden, gebaseerd op een nieuwe sojastructuur en lupine-eiwitten. De nieuwe winkelformule heeft als doel het vlees te doen vergeten via culinair bereide vleesvervangers waarvan de smaak, de structuur en de bite volgens kenners niet of nauwelijks te onderscheiden is van 'the real thing'.

Een doorbraak voor vleeseters, vleesverlaters, vleesverminderaars en parttime vegetariërs die de bite van vlees niet willen missen, maar wel op zoek zijn naar een in alle opzichten volwaardig alternatief van het dagelijks stukje vlees. De nieuwe vleesvervangers zijn ontwikkeld op basis van het product Beeter van Ojah B.V. uit Wageningen en van Nederlandse biologisch geteelde lupine. Het project kreeg de steun van Stichting Kiemkracht en het SBIR programma van het ministerie van LNV.

Ook zal de Vegetarische slager via een webwinkel een breed publiek gaan bedienen via koeltransport-aan-huis van de nieuwe vleesvervangers. Via www.devegetarischeslager.nl

Jaap Korteweg heet u van harte welkom vanaf 11 oktober 2010 13.00 uur in de geheel verbouwde Vegetarische Slagerij.

Het assortiment zal bestaan uit exclusieve en ambachtelijk bereide curry, quiche, Teriyaki spiezen, soep, salades en meer. Naast de nieuwe generatie vleesvervangers verkoopt de Vegetarische Slager onder meer biologische delicatessen uit Zweden van René Voltaire, exclusieve theeën, dranken zoals biologische champagne en de vruchtensappen van Alain Milliat en zeer hoogwaardige Japanse sojasauzen en sesamolie van Swaffood.

Publicatiedatum: