De opening van de Vegetarische Slager in Den Haag is met een week uitgesteld tot 11 oktober. Oorzaak van het uitstel van deze wereldprimeur is onverwachte tegenslag bij de verbouwing en inrichting van de winkel.
De eerste Vegetarische Slager ter wereld opent op 11 oktober haar deuren aan het Spui 167A In Den Haag. In de Vegetarische Slagerij wordt een geheel nieuwe generatie vleesvervangers aangeboden, gebaseerd op een nieuwe sojastructuur en lupine-eiwitten. De nieuwe winkelformule heeft als doel het vlees te doen vergeten via culinair bereide vleesvervangers waarvan de smaak, de structuur en de bite volgens kenners niet of nauwelijks te onderscheiden is van 'the real thing'.
Een doorbraak voor vleeseters, vleesverlaters, vleesverminderaars en parttime vegetariërs die de bite van vlees niet willen missen, maar wel op zoek zijn naar een in alle opzichten volwaardig alternatief van het dagelijks stukje vlees. De nieuwe vleesvervangers zijn ontwikkeld op basis van het product Beeter van Ojah B.V. uit Wageningen en van Nederlandse biologisch geteelde lupine. Het project kreeg de steun van Stichting Kiemkracht en het SBIR programma van het ministerie van LNV.
Ook zal de Vegetarische slager via een webwinkel een breed publiek gaan bedienen via koeltransport-aan-huis van de nieuwe vleesvervangers. Via www.devegetarischeslager.nl
Jaap Korteweg heet u van harte welkom vanaf 11 oktober 2010 13.00 uur in de geheel verbouwde Vegetarische Slagerij.
Het assortiment zal bestaan uit exclusieve en ambachtelijk bereide curry, quiche, Teriyaki spiezen, soep, salades en meer. Naast de nieuwe generatie vleesvervangers verkoopt de Vegetarische Slager onder meer biologische delicatessen uit Zweden van René Voltaire, exclusieve theeën, dranken zoals biologische champagne en de vruchtensappen van Alain Milliat en zeer hoogwaardige Japanse sojasauzen en sesamolie van Swaffood.
Tegenslag bij verbouwing en inrichting
Opening Vegetarische Slager week uitgesteld: 11 oktober
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2022-05-23 Sprekers Organic Produce Summit 2022 bekendgemaakt
- 2022-05-23 Aprean Food & Beverage Business Event op woensdag 8 juni 2022
- 2022-05-20 Agrifirm start pilots rondom regeneratieve landbouw
- 2022-05-20 Marjolein Keuning midden in de natuur met Songs in Silence: Trek
- 2022-05-20 Is lupine het gouden boontje van Nederlandse bodem?
- 2022-05-19 Komende BioBorrel: dinsdag 21 juni in Utrecht
- 2022-05-19 Presentatie pilot nudgingscampagne - de effecten van nudging op de verkoop van biologische groenten en fruit
- 2022-05-17 21 juni: Feestelijke biovelddag van Inagro
- 2022-05-17 Nieuwe merkidentiteit voor Fruit Logistica en Asia Fruit Logistica
- 2022-05-17 Gelderse boeren openen dit weekend de deuren voor publiek
- 2022-05-16 Symposium Agroforestry en Notenteelt zet ondernemers centraal
- 2022-05-16 Hoe kunnen biologische boeren effectief gebruikmaken van het GLB?
- 2022-05-13 Documentaire ‘Boer Brussel Beweging’ te zien op 14 en 15 mei
- 2022-05-13 2 juni: meeloopdag voor jongeren op Warmonderhof
- 2022-05-13 Agroforestry op de BioVelddag 2022
- 2022-05-13 Logistieke toer door Venlo en afscheid van voorzitter Ron de Greeff
- 2022-05-12 Verbetering en verduurzaming voedselketen met tech en data
- 2022-05-11 "We willen het voedselsysteem ‘met de vork’ veranderen"
- 2022-05-10 Fotoreportage BioXpo - Veel nieuwe producten bij de Nederlandse exposanten
- 2022-05-06 Inschrijvingen open voor de Voedsel Anders Conferentie 2022