Maar dat laatste probleem neemt recent weer toe in de vorm van resistente bacteriën in vlees en E. coli in groenten. Ook in en rond de stal zijn nieuwe risico's opgedoken: Q-koorts in de geitenhouderij en resistente bacteriën en fijn stof in de pluimvee- en varkenshouderij. In ziekenhuizen zijn recent ook resistente schimmels aangetroffen die zijn ontstaan door gebruik van fungiciden in de landbouw.
Is nulrisico eigenlijk wel mogelijk en zo ja, tegen welke prijs? Is de voedselproductie in Nederland veiliger of juist minder veilig dan die in het buitenland? Zijn deze risico's terug te dringen met technische maatregelen of zijn ingrijpender maatregelen nodig? Zijn megabedrijven een probleem of juist een oplossing? Hoe verder met de intensieve veehouderij? Debateer hierover mee op dinsdag 5 oktober.
Sprekers:
- Roel Coutinho, RIVM
- Wyno Zwanenburg, Nederlandse Vakbond van Varkenshouders
Gespreksleider: Felix Rottenberg
Locatie: De Rode Hoed, Amsterdam
Aanvang: 19.30 uur (zaal open: 19.00 uur).
Tot: 21.30 uur gevolgd door hapjes gerelateerd aan het thema
Kijk hier voor meer informatie.