Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Tachtig procent cateringassortiment bio en/of fairtrade

De Schiecentrale ontvangt Golden Green Key

De Schiecentrale Studio's & Events heeft dinsdag 21 september 2010 het felbegeerde predicaat Golden Green Key in ontvangst mogen nemen. Dit keurmerk krijgen organisaties die een voortrekkersrol willen spelen op het gebied van een beter klimaat en milieu. De Green Key is namelijk hét internationale keurmerk voor bedrijven in de congresmarkt die serieus en controleerbaar bezig zijn met de milieuzorg. Het staat garant voor de inzet van de ondernemer om meer aan het milieu te doen dan de wet- en regelgeving van hem verlangt.

Van der Linde Catering + Evenementen is huurder en exploitant van het gebouw. "Het gehele bedrijfsproces is doorgelicht en waar nodig aangepast, van schoonmaakmiddel tot vervoersmanagement. Door de installatie van een nieuw type (LED)lampen is bijvoorbeeld het energieverbruik bijna gehalveerd. Verder bestaat het cateringassortiment voor 80% uit biologische en/of fairtrade producten", aldus Algemeen Directeur Hans van der Linde. "Mede door de inzet en medewerking van onze vaste partners Hulskamp Audiovisueel en Flashlight, maar ook eigenaar Ontwikkeling Bedrijf Rotterdam (OBR) is het resultaat bereikt."

Energiecentrale wordt duurzame congres- en studiolocatie

Als voormalige energiecentrale is de Schiecentrale Studio's hét voorbeeld van een duurzame locatie. De transformatie van 'vervuilende' elektriciteitsfabriek naar congres- en studiolocatie was meer dan 10 jaar geleden al de eerste belangrijke stap voor een duurzame herbestemming van dit bijzondere object. Het verkrijgen van het hoogst haalbare niveau van het internationale keurmerk op het gebied van duurzaam ondernemen is dan ook een fantastisch resultaat.


Publicatiedatum: