Australische boeren hebben nog steeds tekort aan beschermingsmiddelen

Biologische boeren in Victoria zeggen dat er nog steeds tekort is aan middelen die de gewassen kunnen beschermen tegen sprinkhanen. Landbouwers hebben een aantal weken geleden al eens aan de bel getrokken. Er was namelijk een tekort een 'Green Guard', de enige spray die zij kunnen gebruiken om hun biologische status niet in gevaar te brengen. "Ik heb slechts de helft van mijn veld kunnen behandelen", vertelt wortelteler Tony Croft. "En ik heb nog niks gehoord van de overheid over het vrijgeven van een deel van zijn voorraden."

"Daarom zijn we nu op zoek naar andere oplossingen, bijvoorbeeld het plaatsen van rookpotten. Wanneer we de spray niet krijgen, is dat alles wat we kunnen doen."

Staatscontroleur Russel McMurray, van 'The Department of Primary Industries', zegt dat landeigenaren verplicht zijn om sprinkhanen te behandelen. En indien nodig zou de regering de controle op het behandelen van het land over kunnen nemen. Hij zegt dat de focus op dit moment ligt op het garanderen van voldoende aanvoer van biologische sprays.

"We zijn op dit moment alle biologische telers in de regio aan het bellen, om zo hun behoeften vast te stellen. Ook bekijken we welke gebieden we als openbare grond moeten behandelen. Pas dan kunnen we de beschikbaarheid maximaliseren." 

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.