Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
'Duurzame tuin kan ook modern zijn'

LooHorst Hoveniers merken steeds meer van duurzaamheidstrend

Duurzaam is 'in'. Duurzaam leven, duurzaam wonen of duurzaam consumeren. Toch gaat het in de praktijk allemaal nog niet zo hard met onze duurzaamheid. Het is ook niet altijd zo eenvoudig als het lijkt. Maar tuinen zijn wel degelijk te bedenken en maken op basis van duurzaamheid volgens LooHorst Hoveniers uit Ermelo en Ede.

Tuinadviseur Jan Boer: "Een duurzame tuin kan zeker ook een moderne tuin zijn met actuele tuintrends. Een nieuw strak vormgegeven terras bijvoorbeeld dat minstens 50 jaar mee kan is een prima begin, maar dan wel van tegels of stenen die duurzaam geproduceerd zijn. Of brengt de productie toch op een of andere manier meer schade toe aan het milieu als nodig is? Ik vindt ook dat alles echt op een hele solide manier uitgevoerd worden om lang mee te kunnen."

LooHorst Hoveniers heeft zich sinds langere tijd serieus verdiept in mogelijkheden met het werken met duurzame materialen en planten. Daarbij is vooral gezocht in de mogelijkheden voor hergebruik van oude materialen en de herkomst van producten op natuurlijke basis. De kern van het geheel zit vooral in een zo lang mogelijke gebruiksduur met zo min mogelijk milieubelasting. In een duurzame en zo milieuvriendelijk mogelijke tuin speelt ecologie een rol, maar dat is zeker niet alles bepalend. De tuintrends voor 2011 gaan onder andere in de richting van organische vormen en dat is goed te combineren met duurzaamheid.

Het gaat LooHorst Hoveniers om een doordachte afweging van een eigentijdse vormgeving van de door de tuineigenaar gewenste tuinstijl. Bij de uitwerking kan vervolgens gezocht worden naar zo veel mogelijk duurzaamheid. Een term die daarbij naar voren komt is 'cradle to cradle', van wieg naar wieg. Producten een nieuw leven geven. Met cradle to cradle kunnen producten eindeloos worden hergebruikt. Duurzaamheid betekent dat iets blijvend en slijtvast is. Inlands eikenhout voor de pergola bijvoorbeeld. Bomen en planten die worden gekozen op basis van een zo lang mogelijk leven. De tuin is ook een levend organisme waar het zonlicht opgevangen wordt en getemperd. Fijnstof wordt gefilterd, hinderlijk geluid wordt opgenomen. Dat komt terug in de vormen en de technische uitwerking. Kijk voor meer informatie op deze website.

Bron: Echo
Publicatiedatum: