Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Biologica brengt Pieperpad onder de aandacht

Kom zondag piepers proeven in de smaakstraat in Dordrecht

Op zondag 26 september, de slotdag van de Week van de Smaak, wordt de Nieuwstraat in Dordrecht omgetoverd tot een 'smaakstraat'. Van 13.00 tot 17.00 uur zijn er tal van feestelijke activiteiten, proeverijen en kookdemonstraties, waaronder een pieperproeverij van Biologica. Met de proeverij wil Biologica het Pieperpad onder de aandacht brengen, een 1000 kilometer lange fietsroute langs biologische aardappeltelers.

Het Pieperpad is een gezamenlijk initiatief van Biologica en Greenpeace en is in 2009 gepubliceerd in een speciale ANWB-gids. De route loopt van het Friese Lauwersmeer via Dordrecht naar het Zeeuwse Heikant. Het Pieperpad laat mensen proefondervindelijk kennismaken met de biologische landbouw, met de aardappel in het middelpunt van de belangstelling.

Herman van Bekkem, campagneleider gentech en duurzame landbouw bij Greenpeace Nederland: "Greenpeace vindt het belangrijk om mensen kennis te laten maken met de echt duurzame aardappelteelt. Biologische pieperboeren werken op een uitgekiende en zeer milieuvriendelijke wijze en hebben geen landbouwgif, kunstmest en gentech nodig. Daar kunnen andere telers een voorbeeld aan nemen!"

Op 26 september is de Pieperpad-gids verkrijgbaar voor €7,95 (normaal: €9,95). Bovendien kunt u in de Nieuwstraat levensgrote piepers tegen het lijf lopen. U kunt er zelfs mee op de foto! De pieperproeverij wordt in opdracht van Biologica verzorgd door 'Passie voor Smaak'.

Bron: BiologicaPublicatiedatum: