
Abonneren
Vacatures
Top 5 - gisteren
Top 5 - afgelopen week
- Is rauwe melk kefir de nieuwe superdrank?
- Voorstel bio-boeren moet forse daling consumentenprijs mogelijk maken
- Radicaal, biologisch en dynamisch
- Cornelis Mosselman zamelt geld in om producten te doneren aan Voedselbank
- Nieuwe lijn met biologische bakkerijproducten van Nederlandse bodem: Driekant Vitale Voeding
Top 5 - afgelopen maand
- Wetenschappelijke studie toont aan dat synthetische bestrijdingsmiddelen gevaarlijker zijn dan natuurlijke middelen
- Is rauwe melk kefir de nieuwe superdrank?
- Vogelgriepvaccin stapje dichterbij
- Voorstel bio-boeren moet forse daling consumentenprijs mogelijk maken
- Fotoreportage: Nederlandse exposanten op Biofach/Vivaness 2023
'Betoog Midas Dekkers humoristisch en interessant'
Geslaagde openingsavond debatreeks 'De prijs van ons voedsel'
Mede-organisator Bert van Ruitenbeek van Ecominds: "We zijn de eerste avond van onze debatserie in de Rode Hoed via Linda Roodenburg vooral ingegaan op de sociaal-culturele geschiedenis van ons voedsel. Opvallend is de enorme invloed van immigranten op ons voedsel, al in de gouden eeuw. Volgens Linda verloopt culinaire integratie nu deels via 'streetfood'."
Niet alleen Linda Roodenburg kwam aan het woord. "Bioloog en schrijver Midas Dekkers schetste in een humoristisch maar interessant betoog dat bacteriën en schimmels in een fabriek voor ons eten moeten gaan zorgen. Dan ontstaat er ruimte voor echt extensieve landbouw en natuur. Hij sprak verder uitvoerig over de belangrijke rol van de honingbij die door de moderne landbouw in de verdrukking is gekomen."
De volgende debatten gaan in op het thema 'de echte prijs van ons voedsel' en de dilemma's tussen economie en duurzaamheid zoals over voedselproductie en volksgezondheid, de gevolgen van schaalvergroting en machtmonopolies voor ons landschap, biodiversiteit en dierenwelzijn. Het volgende debat vindt plaats op 5 oktober, met onder andere Roel Coutinho.
Lees hier het verslag van de avond. Het programma op andere avonden is hier te vinden: www.rodehoed.nl. Discussieer mee op www.foodlog.nl.
Publicatiedatum:
Auteur:
Lenneke Pors-Schot
©
BioJournaal.nl
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-03-22 Aart-Jan Knauff een van de sprekers tijdens Foodretail Meets Foodservice Congres
- 2023-03-21 Registratie voor deelnemers Organic Produce Summit 2023 geopend
- 2023-03-20 Gespreksavond over duurzaam voedsel met bio-boer Henk Klompe: 29 maart in Dronten
- 2023-03-20 Symposium 'Mooi Hogeland!? – samen werken aan herstel van biodiversiteit': 15 april
- 2023-03-17 Fotoreportage: Consumentengedrag onder de loep tijdens BioAcademy Kennis & Inspiratiedag 2023
- 2023-03-16 Fine Food Festival brengt ruim 40 leveranciers samen
- 2023-03-15 Webinar Aptean & Rabobank, 22 maart
- 2023-03-15 AGF Trendcafé op 21 maart op winkelbezoek in Venlo en Düsseldorf
- 2023-03-14 Wethouder steekt handen uit de mouwen op biologische schapenboerderij
- 2023-03-09 BioAcademy Kennis & Inspiratiedag op 16 maart in Driebergen
- 2023-03-09 Dit zijn de winnaars van de Best New Product Awards Biofach en Vivaness 2023
- 2023-03-08 Horecabeurs Goes weer goed op de kaart in 2023
- 2023-03-08 Biologische kasgroententelers doen mee aan Kom in de Kas 2023
- 2023-03-07 Waarom komt biologisch boeren maar niet van de grond? - vanavond derde debat in Haarlem
- 2023-03-07 Geslaagd seminar over biologische uien
- 2023-03-07 Mee naar Hong Kong, Anaheim of Madrid? Uiterste inschrijfdata vakbeurzen komt dichtbij
- 2023-03-03 Leerlingen presenteren duurzaamheidsadviezen op DID-IT-boerderij
- 2023-03-02 3 maart: Studiedag vrije veredeling versus F1-hybride en CRISPR-Cas
- 2023-02-24 Fotoreportage: Nederlandse exposanten op Biofach/Vivaness 2023
- 2023-02-24 Duurzaamheid gaat het verschil maken in de foodsector