Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
'Betoog Midas Dekkers humoristisch en interessant'

Geslaagde openingsavond debatreeks 'De prijs van ons voedsel'

Deze week is de tweede debatreeks over 'De toekomst van de landbouw en ons voedsel' van start gegaan. Maandagavond was de opening. De enigszins ludieke openingsavond had als thema 'De Hollandse maaltijd: vroeger, nu en straks'. In totaal zijn 283 bezoekers op de debatavond afgekomen.

Mede-organisator Bert van Ruitenbeek van Ecominds: "We zijn de eerste avond van onze debatserie in de Rode Hoed via Linda Roodenburg vooral ingegaan op de sociaal-culturele geschiedenis van ons voedsel. Opvallend is de enorme invloed van immigranten op ons voedsel, al in de gouden eeuw. Volgens Linda verloopt culinaire integratie nu deels via 'streetfood'."

Niet alleen Linda Roodenburg kwam aan het woord. "Bioloog en schrijver Midas Dekkers schetste in een humoristisch maar interessant betoog dat bacteriƫn en schimmels in een fabriek voor ons eten moeten gaan zorgen. Dan ontstaat er ruimte voor echt extensieve landbouw en natuur. Hij sprak verder uitvoerig over de belangrijke rol van de honingbij die door de moderne landbouw in de verdrukking is gekomen."

De volgende debatten gaan in op het thema 'de echte prijs van ons voedsel' en de dilemma's tussen economie en duurzaamheid zoals over voedselproductie en volksgezondheid, de gevolgen van schaalvergroting en machtmonopolies voor ons landschap, biodiversiteit en dierenwelzijn. Het volgende debat vindt plaats op 5 oktober, met onder andere Roel Coutinho.

Lees hier het verslag van de avond. Het programma op andere avonden is hier te vinden: www.rodehoed.nl. Discussieer mee op www.foodlog.nl.