Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
81 foto's

Consument krijgt eerlijke voorlichting over AGF tijdens Beter Eten 2010

Grote fabrikanten, retailers, producenten van streekproducten, tuinders en agrariƫrs presenteerden zich tijdens de Beurs Beter Eten 2010 in de Brabanthallen. De Beurs Beter Eten 2010 is opgezet voor de consument zodat hij eerlijke voorlichting krijgt over Beter Eten en dit ook kan proeven en kopen aan een van de honderden stands. De beurs werd voorafgegaan door het Real Food Congres.Op Op het Festival Beter Eten 2010 kan de bezoeker terecht bij veel standhouders voor het proeven van streekproducten die rechtstreeks van het land komen en die op verschillende manieren in de keuken gebruikt kunnen worden. Of men kan nieuwe producten proeven van innoverende ondernemers.


Bij jong en oud viel het frituren van spruitjes zeer in de smaak. Ze waren niet aan te slepen. Dit tot groot genoegen van spruitenteler Jan Herbert.

Op 'Het Land van Real Food' presenteerden verschillende groente- en fruittelers, kwekers en agrariƫrs zich met hun streekproducten. Op de 'Real Food Producten Markt' trof men streekproducten aan van gespecialiseerde ondernemers, die zowel biologisch als duurzaam gekweekt of geproduceerd zijn. Een bijzonder onderdeel was verder de Wereldmarkt waar aanbieders staan met producten uit het buitenland en zelfs andere werelddelen.

Op de 'Plek voor Koken & Zo' konden bezoekers alles vinden wat met bereiden van voedsel te maken heeft, van kookboeken tot bijzonder bestek en tafellinnen.
Tenslotte kan ook op het 'Plein van de Smaak' geproefd worden Real Food, bereid in de keukens van gerenommeerde restaurants.

Klik hier voor de fotoreportage. Met dank aan Joost Rouwhorst (The Greenery)