Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Kansen voor Italiaanse bio-producenten op Russische markt

Italiƫ produceert biologische producten in Rusland. De heer Walter Borio, afkomstig uit Piedmont, teelt biologisch gecertificeerd groente en fruit in Krasnodar, in het zuiden van Rusland. Dit is een erg vruchtbaar gebied tussen de Zwarte Zee en de Kaukasus.

Borrio heeft alle specificaties voor de omschakeling naar biologisch gevolgd. Hij is begonnen met de teelt van groenten, kruiden, aardappelen, tomaten en meloenen. Hij heeft al veel positieve feedback ontvangen van consumenten, ook in de twee grote stedelijke gebieden van Moskou en Sint-Petersburg.

De teler stond ook op de World Food Moscow, hij is vastbesloten om verder te gaan. "In de regio Krasnodar neemt het aantal Italiaanse landbouwinvesteringen nog steeds toe. Er is een zeer vruchtbare grond, die zeer geschikt is voor de productie van groenten en fruit van hoge kwaliteit."

Het Italiaanse ministerie van Landbouw had een stand op de World Food Moscow', zij wilden met de brochure 'Organic Agriculture: Quality for all' biologische landbouw verder promoten. Helaas waren er niet veel Italiaanse biologische ondernemers aanwezig om dit initiatief te ondersteunen.