Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Groene Hart Catering verzorgt catering op locatie

'Precies weten waar het vandaan komt, geeft wat extra's'

Tholen - Catering op locatie, zoveel mogelijk met biologische producten. Daar draait het bij Groene Hart Catering uit Bodegraven om. Ambachtelijke streekproducten hebben de voorkeur. "Zelf at ik al veel bio en ook vanuit de overheid kwam er steeds meer vraag. Zo kwam ik op het idee. Ik werk zoveel mogelijk met verse, niet gangbare producten. Bijzonder en soms met een rare inslag." Marian Humme is trots op haar eigen moestuin met klein kasje. "Uit eigen tuin is toch wel het leukst, geeft iets extra's. Dit is nu nog in een kleine klas, vier bij vijf gok ik. Daarom denken we nu al aan uitbreiding."Afgelopen vrijdag had ze bijvoorbeeld een klus op een bio-boerderij. "Deze hield een open dag, en daar heb ik lunchpakketten voor gemaakt. Hier heb ik papiertjes bij gestopt, zodat de mensen precies konden lezen waar de producten vandaan komen." Dit geeft ook wat extra's. "Ik kan tot de koe toe zeggen waar het product vandaan komt." Net wat anders, daar gaat ze voor. “De jongere doelgroep is vaak sceptisch. Op pompoensoep krijg je dan reacties als 'er zit groen in', 'ruikt lekker', 'lust ik niet'. Wanneer ze het dan proeven blijkt dat het toch heel lekker is. Leuk is dat." Marian biedt bewust geen standaard menu aan. "Ik heb altijd nieuwe producten, dit houdt het spontaan.

De logistiek is nog vrij slecht in de biosector. "Omrijden naar een natuurwinkel is voor veel mensen nog te veel moeite." Zelf vindt ze het ook nog wel eens lastig om de juiste producten te vinden. "Ik ben geen groothandel op maat. Het is soms lastig om aan bio-groenten te komen. Voorheen had ik hiervoor een perfecte webwinkel. Dat heb je als cateraar echt nodig. Bij grootschalige groothandels ben je vaak verplicht om iets te bestellen zonder dat je het gezien hebt, dit is niet fijn." Marian gaat het liefst zelf naar de tuinders en boeren toe zodat ze de producten ter plaatse kan keuren en direct mee kan nemen.Haar klantenbestand groeit vooral door mond tot mond reclame. "Ik geef er mijn eigen draai aan, daardoor val ik op. Er zijn bedrijven waarvoor ik elke maand lunches klaarmaak." De reacties geven haar een goed gevoel. "Het geeft me echt voldoening, ik ben hier heel bewust mee bezig. Gelukkig merk ik ook dat mensen het echt leuker vinden." Haar inzet wordt gewaardeerd. "Niet alles lukt zoals men verwacht, maar de uitleg maakt vaak een hoop goed." Ze noemt als voorbeeld een bietensoep die ze van rood-witgestreepte bieten had gemaakt, de zogenaamde choggia-biet. "De soep werd roze. Dan laat ik gewoon zien hoe dit komt en mensen waarderen dit. De smaak was gewoon goed."

Naast catering organiseert Marian ook workshops. Bijvoorbeeld rondom de smaakontwikkeling van baby's en peuters. De boerderijdiners organiseert ze vaak samen met een vriendin. "Ze zitten binnen no-time vol. Dit gebeurt ook vaak op afspraak. Daar ontmoet je dan weer nieuwe mensen en dit leidt vaak weer tot nieuwe dingen."

Contact:
Marian Humme
Groene Hart Catering
[email protected]
www.groenehartcatering.nl