Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

BD-boerderij Hof Harweg zoekt financierders voor koppeling biogasinstallatie

De biologisch-dynamische boerderij Hof Harwege in het Duitse Dahlenburg heeft plannen om een grote kas te bouwen in M├╝cklingen. Hij zoekt nu naar private geldschieters.

Een jaar geleden kwam Hendrik Harweg op het idee om de kas te koppelen aan de bestaande biogasinstallatie. Hierdoor komt een enorme hoeveelheid restwarmte vrij. "Met deze warmte wil ik de planten in de kas gaan verwarmen. De bouwstart gaat geplant voor oktober 2010, wanneer de bouwvergunning ingaat. In februari 2011 willen we starten met de productie." Op dit moment wacht hij dus nog op de bouwvergunning en de bedoeling is dat in de daaropvolgende jaren drie extra blokken worden toegevoegd, hier zal dan komkommer en paprika in worden geteeld.

De uitbreiding zal extra banen opleveren. Voor de investering is dus nog wel geld nodig. Elke individu kan al deelnemen door 500 euro te investeren in het project. Investeerders zullen op de hoogte gehouden worden van wat er voortgekomen is uit het investeringskapitaal.