Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

EU-plannen in de maak op bio-boeren te stimuleren

Biologische boeren krijgen mogelijk extra hulp. Dit blijkt uit de plannen om het gemeenschappelijk landbouwbeleid te vernieuwen. EU-minister van landbouw Dacian Ciolos zegt dat de EU kijkt naar specifieke maatregelen om de biologische landbouw te stimuleren.

Met het CAP-plan wordt het mogelijk voor lidstaten mogelijk om de biologische landbouw te ondersteunen. "Biologische praktijken zorgen voor een goed en duurzaam beheer van natuurlijke hulpbronnen." Tot de maatregelen behoort mogelijk een logo voor lokale producenten die zich bezighouden met directe verkoop. "Hier heeft de biologische productie profijt van."

"Boeren moeten beter in contact komen met consumenten en niet vrezen voor Europa. Burgers verwachten dat boeren meer aanwezig zijn wanneer hun producten worden verkocht." Toch benadrukt hij het belang van instandhouding van de diversiteit in de productie. "We kunnen niet speken van een systeem, elk productiesysteem heeft zijn plaats. Nabijheid tussen het punt van verkoop en de directe verkoop zijn van belang op de Europese markt."