Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
'Heeft mogelijk te maken met recessie'

Provincie Noord-Holland verwacht relatief weinig aanvragen omschakelingssubsidie

Tholen - Noord-Hollandse boeren die in 2010 willen omschakelen naar biologische landbouw kunnen hiervoor subsidie aanvragen bij de provincie Noord-Holland. Dit stond in augustus op de website van de provincie te lezen. Er is 172.461,40 euro beschikbaar gesteld voor de ondersteuning van omschakelende boeren. Tot 15 september konden aanvragen worden ingediend.

"We hebben nog niet volledig zicht op het aantal aanvragen. De tender is eergisteren gesloten en de ingekomen post wordt nog intern verwerkt. Bij de vorige tender die in mei 2010 sloot waren er slechts drie boeren die een aanvraag hebben ingediend", aldus woordvoerder van de provincie. Dit aantal aanvragen lag aanzienlijk lager dan de voorgaande jaren. "We sluiten niet uit dat dit onder andere te maken zou kunnen hebben met de economische recessie. Omschakelen kost veel geld en niet iedere ondernemer kan dat in deze tijden opbrengen. Daarom verwacht de provincie dat ook nu relatief weinig boeren een aanvraag hebben gedaan."

"Over het algemeen zijn het toch vooral melkveehouders die een aanvraag indienen." Het is nog niet exact bekend wanneer bekend wordt wie exact subsidie krijgt. "In principe wordt dit over tien weken bekend. Dat wordt dan ook op de website gepubliceerd." De circa 175.000 euro die nu nog beschikbaar is, is overgebleven van de in totaal 250.000 euro die voor 2010 is uitgetrokken voor de regeling. Het is nog niet zeker dat er een vervolg komt op de regeling. "Dit najaar behandelen Provinciale Staten de begroting voor 2011. Dan wordt ook duidelijk of de regeling wordt voortgezet."