Nieuwe Duurzame Waardekaart geeft korting op biologische aankopen

Stichting De Kleine Aarde lanceert woensdag de Duurzame Waardekaart. Met de kaart moeten consumenten in de toekomst ook korting krijgen als zij in de supermarkt biologische aankopen doen.

De kaart is vooralsnog alleen geldig in (web)winkels en geeft korting op allerlei artikelen die 'goed zijn voor de wereld'. Het gemak en voordeel moet volgens een woordvoerster van De Kleine Aarde meer mensen aanzetten tot duurzaam winkelen.

Geen uitbuiting

Honderden aanbieders doen al mee, waaronder ook fairtradewinkel FAIRyGOOD. Uitgangspunt is dat de producten en diensten die worden aangeboden op geen manier uitbuiting met zich meebrengen van mens en dier. Daarnaast voldoen ze aan ten minste drie van de door De Kleine Aarde gestelde duurzame criteria. De kaart kost normaliter 29 euro per jaar, maar snelle kopers kunnen deze tot het einde van dit jaar voor 20 euro meenemen.

Bron: LevensmiddelenKrant

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.