Dairy Event 2010: Amerikaanse markt biologische melk- en zuivelproducten wordt krapper

De verkoop van biologische melk verliep tijdens de recessie beter dan de andere bio-producten, maar er is toenemende bezorgdheid over de voorziening in de toekomst. Dit meldt het 'Organic Milk Suppliers Cooperative' (OMSCO).

Uit het jaarlijkse marktrapport blijkt dat zuivel de grootste sector van de biologische markt is, goed voor een derde van alle bio-omzet het afgelopen jaar. De vraag steeg volgens verwachting met 9 procent, maar dit heeft mogelijk gevolgen voor de aanlevering van de melkproducten. Deze onderliggende bezorgdheid over de levensvatbaarheid van de biologische productie, heeft al een 'significant aantal' producenten doen besluiten om terug te schakelen naar conventionele productie.

En omdat er geen nieuwe verwerkers bijkomen, heeft dit volgens OMSCO geleid minder beschikbare melk (-3%). De situatie is de afgelopen tijd enigszins gestabiliseerd, maar een recente prijsstijging van conventionele melk heeft ook geleid tot een toename van de biologische tarieven. OMSCO verwacht de komende maanden een 'zachte maar gestage opwaartse druk op de melkprijzen'.


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.