Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Dairy Event 2010: Amerikaanse markt biologische melk- en zuivelproducten wordt krapper

De verkoop van biologische melk verliep tijdens de recessie beter dan de andere bio-producten, maar er is toenemende bezorgdheid over de voorziening in de toekomst. Dit meldt het 'Organic Milk Suppliers Cooperative' (OMSCO).

Uit het jaarlijkse marktrapport blijkt dat zuivel de grootste sector van de biologische markt is, goed voor een derde van alle bio-omzet het afgelopen jaar. De vraag steeg volgens verwachting met 9 procent, maar dit heeft mogelijk gevolgen voor de aanlevering van de melkproducten. Deze onderliggende bezorgdheid over de levensvatbaarheid van de biologische productie, heeft al een 'significant aantal' producenten doen besluiten om terug te schakelen naar conventionele productie.

En omdat er geen nieuwe verwerkers bijkomen, heeft dit volgens OMSCO geleid minder beschikbare melk (-3%). De situatie is de afgelopen tijd enigszins gestabiliseerd, maar een recente prijsstijging van conventionele melk heeft ook geleid tot een toename van de biologische tarieven. OMSCO verwacht de komende maanden een 'zachte maar gestage opwaartse druk op de melkprijzen'.