Enige Bioland-gecertificeerd in Noord-Rijnland-Westfalen

Bio-Restaurant in Hattinger ontstaan uit idealisme van kok Axel Wegerman

Ook al is het arbeidsintensief, het draait in het biologische restaurant van Axel Wegerman om handenarbeid. Voor de kok uit Hattinger is dit een kwestie van principe. Ook het deeg maakt hij zelf. "Wanneer er 's avonds om noedels gevraagd wordt, dan is dit er soms gewoon niet meer", zegt de eigenaar van het tot nu toe als enige Bioland-gecertificeerde restaurant in Noord-Rijnland-Westfalen.Bevroren groenten, kant en klare sauzen zijn taboe voor de kok, net als geschilde aardappelen. "Hierin ben ik echt een idealist." Er werken vijf mensen aan de lunch en het diner, in totaal wordt voor gasten aan vijftien tafels gekookt. Wegermann is ervan overtuigd dat hij nieuwe klanten zal aantrekken. "Er zijn meer en meer allergieën," zegt de restauranthouder.

De kok heeft zelf een aantal allergieën, hierdoor is hij zelf biologisch gaan eten. Uiteindelijk besloot hij het restaurant van het hotel ook om te zetten in volledig biologisch. Wel had hij hier natuurlijk biologische producten voor nodig. Großhandel Weiling in Coesfeld wilde deze producten in eerste instantie niet leveren, omdat hij nog niet gecertificeerd was. Toen dit eenmaal zover was, kwam hij erachter dat de groothandel niet volledig ingesteld was op het zeer kleine aantal biologische restaurants. Zo werd de 50 liter room die hij per week verbruikt bijvoorbeeld aangeleverd in 200-grams verpakkingen.


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.