Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Yves Rocher plant miljoenen bomen rond jubileum

Het Franse 'puur natuur-merk' Yves Rocher bestaat inmiddels 50 jaar en gaf daarom een perspresentatie op Landgoed Frankendaal bij Park Frankendaal de voormalige stadskwekerij in Amsterdam oost. Een groene plek, dus heel toepasselijk voor dit merk.

Yves Rocher ontwikkelde in 1960 zijn eerste cosmeticalijn Cosmétique Végétale, gebaseerd op pure plantaardige ingrediënten. Alle planten verbouwde hij op zijn land in La Gacilly, zijn woonplaats in Bretagne.

Rocher heeft altijd alles in eigen hand gehouden: de biologische teelt van de planten, de productie van de cosmetica én de distributie – middels eigen winkels. Inmiddels wordt het overigens zeer betaalbare merk wereldwijd verkocht.

De liefde voor en inspiratie door de natuur is nog altijd terug te vinden in de kleurrijke verpakkingen van de talloze crèmes, lotions, badproducten, make-upproducten en geuren die verkrijgbaar zijn in de Yves Rocher winkels en te bestellen via internet.

Ter gelegenheid van het jubileum heeft de Yves Rocher Fondation – uit voor liefde voor de natuur en om de ontbossing te bestrijden een immens boomplantproject opgezet. Jacques Rocher – zoon en opvolger van – heeft zich ten doel gesteld om binnen vijf jaar wereldwijd 50 miljoen bomen te planten.

Door de aankoop van alle producten uit de productlijn Culture Bio steun je de actie die inmiddels loopt in landen als Senegal, Ethiopië, Marokko, Brazilië, Haïti, India en Australie. Per aangekocht product wordt automatisch een boom geplant!

De tellerstand - inmiddels zijn er al ruim 10 miljoen bomen geplant - kan bijgehouden worden op deze website.

Bron: Couturekrant
Publicatiedatum: