Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bio-markt Filippijnen kan nog veel verder groeien

De 'UN Conference on Trade and Development' verwacht dat de wereldwijde verkoop van gecertificeerde biologische producten in 2012 tot 52 miljard euro zal groeien. Dit is bijna twee keer zoveel als de 30 miljard euro in 2006 en een stijging van 20 procent ten opzichte van het voorgaande jaar.

De belangrijkste markten zijn Noord-Amerika, Europa, Zuid-Korea, Taiwan, Singapore en Maleisiƫ. De export vanuit ontwikkelingslanden, met inbegrip van de Filippijnen neemt toe. Het aantrekkelijke is dat de biologische producten hoger geprijsd zijn, tot 150 procent duurder dan de conventionele producten in Europa en 20 tot 50 procent hoger dan de niet-biologische producten in de Filippijnse supermarkten.

In de Filippijnen is vooral de teelt van biologische rijst en groenten erg belangrijk, ongeveer 35.000 Filippijnse telers telen deze producten op zo'n 14.134 hectares (ongeveer een halve hectare per bedrijf). Dit lijken indrukwekkende cijfers, toch is het aandeel van biologisch slechts 0,12 procent van de totale landbouw in het land.