Gemeentelogo beloning voor bioproducten bij Restaurants Culemborg
Al toen Bart-Jan in 1999 startte met zijn restaurant Andermaal, speelde hij met het idee om meer te doen met biologisch en fairtrade. Werken met goede kwaliteit, het liefst dichtbij huis gehaald en biologisch. "Dat krijgt ook steeds meer meerwaarde", stelt de trotse eigenaar. Fairtrade past daar goed bij met zijn aandacht voor mens en milieu. "Nu zijn de producten in de groothandel ook steeds beter verkrijgbaar en kan je de kwaliteit constant houden." Hoewel de inkoop van fairtrade producten wel wat fantasie vereist. "Normaal maak je de kaart en haalt dan je spullen, nu kijk je wat het aanbod is en kijkt wat je ermee kan doen." Soms komt hij zelfs bij de plaatselijke supermarkt terecht, zoals de Plus Parijsch met haar wel heel brede aanbod. Voor Bart-Jan is makkelijke verkrijgbaarheid de sleutel. En die zal langzaam moeten groeien. Groeien wil hij ook met zijn nieuwe Brasserie de Witte Buffel, die al standaard fairtrade thee en vonkelwijn op de kaart heeft en twee gerechten biedt met fairtrade ingrediënten.
"Het leuke van mijn vak is, dat je door mooi te combineren mensen kennis kan laten maken met goed bereid eten. Dan kan je alles lekker maken", straalt Bart-Jan in zijn sfeervolle restaurant, waar hij met hart voor de zaak mensen weet te verleiden.
Bron: CulemborgseCourant
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-03-22 Instock verhuist om meer voedsel te kunnen 'redden'
- 2023-03-10 Collectief van inkopers verbindt zich aan natuurinclusieve landbouw
- 2023-02-21 Groene en gezonde maaltijden in de zorg dankzij platform ToekomstProef
- 2023-02-17 Heerlijkheid Mariënwaerdt behaalt opnieuw Green Key Goud
- 2023-02-14 Valentijnsactie voor de Voedselbank
- 2023-02-14 Met pilot komt biologische aanbesteding door het Rijk stapje dichterbij
- 2023-01-30 Investeringsronde moet groei en internationalisering Anne&Max versnellen
- 2023-01-24 Hotelvereniging gaat voor 50% bio-groenten in 2025
- 2023-01-11 Vernieuwd EXKi-restaurant op Brussels Airport
- 2023-01-10 "Klimaatlabels hebben sterke invloed op duurzame voedselkeuze"
- 2023-01-10 Anne&Max wil vestiging in Leeuwarden openen
- 2023-01-05 Instock redde meer dan 400.000 kilo voedsel in 2022
- 2023-01-05 Omzet Sligro Food Group weer boven niveau pre-Covid
- 2023-01-03 Drees Peter van den Bosch vertrekt als Algemeen Directeur Hutten
- 2022-12-23 André Brouwer draagt zijn werk voor EKO-keurmerk Horeca over
- 2022-12-23 Provincie Brabant zet in op 50% biologische bedrijfscatering
- 2022-12-08 Bio- en ecoproducten van Nutribel nieuw bij QSTA
- 2022-11-16 Naturland pleit voor ten minste 50% biologisch in kinderdagverblijven, scholen en kantines
- 2022-11-15 Boeren die duurzaam produceren hebben streepje voor bij cateraar Hutten
- 2022-11-14 Overweldigend veel animo voor investeringsronde SLA