Restaurant Andermaal en brasserie De Witte Buffel in het centrum van Culemborg verdienen beide het fairtrade gemeente logo. Eigenaar Bart-Jan Nijsingh biedt mooie en lekkere combinaties van verse en eerlijke producten. Waarmee hij naadloos aansluit op de bewuste keus van steeds meer mensen voor gezond, biologisch en eerlijk.
Al toen Bart-Jan in 1999 startte met zijn restaurant Andermaal, speelde hij met het idee om meer te doen met biologisch en fairtrade. Werken met goede kwaliteit, het liefst dichtbij huis gehaald en biologisch. "Dat krijgt ook steeds meer meerwaarde", stelt de trotse eigenaar. Fairtrade past daar goed bij met zijn aandacht voor mens en milieu. "Nu zijn de producten in de groothandel ook steeds beter verkrijgbaar en kan je de kwaliteit constant houden." Hoewel de inkoop van fairtrade producten wel wat fantasie vereist. "Normaal maak je de kaart en haalt dan je spullen, nu kijk je wat het aanbod is en kijkt wat je ermee kan doen." Soms komt hij zelfs bij de plaatselijke supermarkt terecht, zoals de Plus Parijsch met haar wel heel brede aanbod. Voor Bart-Jan is makkelijke verkrijgbaarheid de sleutel. En die zal langzaam moeten groeien. Groeien wil hij ook met zijn nieuwe Brasserie de Witte Buffel, die al standaard fairtrade thee en vonkelwijn op de kaart heeft en twee gerechten biedt met fairtrade ingrediënten.
"Het leuke van mijn vak is, dat je door mooi te combineren mensen kennis kan laten maken met goed bereid eten. Dan kan je alles lekker maken", straalt Bart-Jan in zijn sfeervolle restaurant, waar hij met hart voor de zaak mensen weet te verleiden.
Bron: CulemborgseCourant
Abonneren
Vacatures
- (Jr.) Specialist Duurzaamheid
- Sales Manager / Trader
- In- Verkoper Tuinplanten
- Aardbei-veredelaar
- Inkoper / Verkoper BIO groente en fruit
- New business manager
- Internationale Senior Retail Account Manager
- Mango trader
- Commercieel medewerker binnendienst
- Vestigingsmanager / Arbeidsmanager
Gemeentelogo beloning voor bioproducten bij Restaurants Culemborg
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-09-20 EKO-restaurants pakken prijzen bij Gaia Green Awards
- 2023-09-19 Nederlanders besteden recordbedrag aan consumptie buitenshuis
- 2023-08-31 Met de boer aan tafel bij The Harvest
- 2023-08-21 Werkspoorcafé De Leckere overgenomen door speciaalbiercafé De Proefzaak
- 2023-08-08 "Het maakt mij niet uit of ik voor 50 of 500 man kook"
- 2023-08-07 Raamsticker vertelt consument waar hij welkom is met eigen beker en bakje
- 2023-07-17 "Gemaakt van citroenen die een klein deukje hebben"
- 2023-07-10 Finalisten achtste editie Gaia Green Awards bekendgemaakt
- 2023-06-28 Cateraar start pilot met true pricing
- 2023-06-15 Horecazaak met mooiste terras van Schoten heeft nieuwe uitbater: bierarchitect Paul serveert alleen bio in Vordenstein
- 2023-06-06 Nu ook biologische fairtrade stroopwafeltjes voor bij de koffie of thee
- 2023-05-12 Ziekenhuis AZ Zeno geeft bio-voeding aan de patiënten
- 2023-05-11 Hotelketen Bilderberg: alle 125 ontbijtproducten gescreend en verduurzaamd
- 2023-05-05 Tweesterrenchef Bas van Kranen: "Biologische groenten zijn zoveel lekkerder, echt bizar"
- 2023-05-03 Nieuw Mos eetcafé wordt biologische saladebar SLA
- 2023-04-25 Eerste biologische en vega lunchroom van Dordrecht gaat sluiten
- 2023-04-24 Chef-kok Wander Alblas laat gasten zelf kip slachten
- 2023-04-20 Duitsland: nieuwe regels voor etikettering bio-producten in restaurants en kantines
- 2023-04-18 Nieuwe biologische koekjesmix voor naast de koffie of thee
- 2023-04-18 Smaakvolle start voor pilot 'Meer bio in de horeca'