Gemeentelogo beloning voor bioproducten bij Restaurants Culemborg

Restaurant Andermaal en brasserie De Witte Buffel in het centrum van Culemborg verdienen beide het fairtrade gemeente logo. Eigenaar Bart-Jan Nijsingh biedt mooie en lekkere combinaties van verse en eerlijke producten. Waarmee hij naadloos aansluit op de bewuste keus van steeds meer mensen voor gezond, biologisch en eerlijk.

Al toen Bart-Jan in 1999 startte met zijn restaurant Andermaal, speelde hij met het idee om meer te doen met biologisch en fairtrade. Werken met goede kwaliteit, het liefst dichtbij huis gehaald en biologisch. "Dat krijgt ook steeds meer meerwaarde", stelt de trotse eigenaar. Fairtrade past daar goed bij met zijn aandacht voor mens en milieu. "Nu zijn de producten in de groothandel ook steeds beter verkrijgbaar en kan je de kwaliteit constant houden." Hoewel de inkoop van fairtrade producten wel wat fantasie vereist. "Normaal maak je de kaart en haalt dan je spullen, nu kijk je wat het aanbod is en kijkt wat je ermee kan doen." Soms komt hij zelfs bij de plaatselijke supermarkt terecht, zoals de Plus Parijsch met haar wel heel brede aanbod. Voor Bart-Jan is makkelijke verkrijgbaarheid de sleutel. En die zal langzaam moeten groeien. Groeien wil hij ook met zijn nieuwe Brasserie de Witte Buffel, die al standaard fairtrade thee en vonkelwijn op de kaart heeft en twee gerechten biedt met fairtrade ingredi├źnten.

"Het leuke van mijn vak is, dat je door mooi te combineren mensen kennis kan laten maken met goed bereid eten. Dan kan je alles lekker maken", straalt Bart-Jan in zijn sfeervolle restaurant, waar hij met hart voor de zaak mensen weet te verleiden.

Bron: CulemborgseCourant

Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven