Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Hogere verkoopprijs dan voor conventionele melk

Biocoop ondersteunt Franse melkveehouders bij omschakeling

Biocoop heeft een overeenkomst met landbouwers waardoor een gegarandeerde verkoopprijs vastgesteld is zodat de producenten hier goed van kunnen leven. De biologische melkproducenten krijgen nu een prijs van 430 euro voor 1000 liter melk, terwijl de conventionele producenten het moeten doen met 310 euro. "De productiekosten zijn hoger omdat de productie moet voldoen aan de eisen van het AB-regel, toch zijn de inkomsten beter", aldus Thierry Quennehen van Biocoop.


Thierry Quennehen en Ludovic Dehever (winkelmanager bij Netreville)

Biocoop wil helpen bij de verdere ontwikkeling voor de landbouw. Met 'Ensemble pour plus de sens' (Samen voor meer zin) werkt Biocoop samen met producenten en verwerkers. De verkoopprijs wordt nu als volgt verdeeld: 42 procent gaat naar Biolait (groep producenten van bio-melk), 21 procent naar Lactabio (melkverwerker) en 37 procent naar Biocoop. "Deze samenwerking maakt het mogelijk dat hun melk inmiddels in 320 winkels verkocht wordt. Een boer heeft drie jaar nodig om de biologische certificering te verkrijgen, Biocoop heeft een systeem opgezet dat melkveehouders in deze periode ondersteunt." Biocoop betaalt 0,03 cent meer per liter en we kopen de melk vanaf het tweede productiejaar.