Je krijgt deze pop-up te zien omdat dit de eerste keer is dat je onze site bezoekt. Krijg je deze melding altijd te zien dan heb je je cookies uitstaan en zullen die blijven verschijnen.
Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!
Je ziet deze popup omdat dit de eerste keer is dat u de site betreed. Als u dit bericht blijft krijgen zet dan alstublieft uw cookies aan
CO2-reductie met biologisch voedsel?
Een nieuwe studie uitgevoerd door het Öko-Institut in Freiburg blijkt dat klimaatbewuste en duurzame voeding bij kan dragen aan vermindering van de CO2-uitstoot. Hoewel het volledig overschakelen op biologische voedingsmiddelen gepaard gaat met hoger kosten voor de huishoudens heeft dit volgens de onderzoekers wel positieve effecten op het klimaat. Een toename van de groente- en fruitconsumptie zal leiden tot een daling van de vleesconsumptie. Bij de productie van biologische melkproducten wordt 12 procent minder CO2 uitgestoten dan bij de productie van de conventionele producten.