Duitse jongeren zijn vrijwilliger op eco-boerderij

Nina Faschian en Carina Lütte gaan met ingang van 1 september vrijwilligerswerk doen op het Eulenhof in Dogern. Zij behoren tot meer dan 180 jongeren in Badem-Württemberg die zo carrièremogelijkheden te verkennen. Dit alles onder de noemer 'Freiwiliges Ökologisches Jahr', de jongeren gaan een jaar lang werken in milieuvriendelijke werkgebieden. Op het Eulenhof kunnen de jongeren ervaring opdoen met 'werken op het platteland' en 'werken met dieren'. Zo maaien ze gazons, zorgen ze voor dieren, helpen ze met de oogst.

Dit zorgt ervoor dat de jongeren zich op persoonlijk en professioneel vlak kunnen ontwikkelen. Op dit moment is er een wisseling van de wacht gaande, vorige week waren alle vier de eco-vrijwilligers aan het werk en hebben de 'oude' de nieuwelingen ingewerkt. Dennis Baganz en Florian Winte hebben hun jaar erop zitten, Nina en Carina nemen nu het stokje over.

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.