Verschillen van 16 en 23% in plaats van zo'n 70%

Interfel betwist resultaten onderzoek prijsverschillen Franse agf

Interfel (Interprofession des fruits et légumes) betwist de resultaten uit het onderzoek van de vereniging 'Familles rurales' waarover eerder al geschreven is. De vereniging beweerde dat er gemiddeld zo'n 70 procent verschil zat tussen de prijzen voor biologisch en conventioneel fruit. Interfel, dat goed overzicht heeft over de gehele keten, van producent tot distributeur, zegt dat de gemiddelde prijs voor een kilo biologisch fruit op 2,31 euro ligt, tegen 1,99 euro per kilo voor conventionele producten. Een verschil dus van slechts 16 procent.Voor groenten ligt dit verschil volgens Interfel met 23 procent hoger (2,35 euro per kilo tegenover 1,91 euro per kilo). Deze verschillen zijn dus duidelijk minder groot, 'Familles rurales' berichtte over respectievelijk 68 procent en 69 procent hogere prijzen. Interfel betwist ook de prijsstijgingen van conventionele groenten en fruit met respectievelijk 11,1 procent en 5,5 procent. Volgens de branchevereniging stegen de prijzen in de groentesector slechts met 16 procent en de fruitprijzen met 8 procent.

De vereniging verwerpt de methode die werd gebruikt voor dit jaarlijkse observatorium. Dit jaar keek men voor het eerst naar de biologische producten. "Belangrijk hierbij is dat zij dit slechts gedurende een hele periode gemeten hebben en in maar 38 departementen."

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.