Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bio-restaurant VlamIndePan als eerste door Skal gecertificeerd

Het eerste officieel erkende bio-restaurant in Nederland is een feit. Restaurant VlamInDePan te Haarlem heeft de primeur. Eigenaresse Femke van den Heuvel ontving daartoe gisterenmiddag het bio-certificaat voor de horeca uit handen van Hanneke de Boer, inspecteur bij controle-organisatie Skal. De uitreiking vond ter plekke tijdens een feestelijke bijeenkomst plaats in aanwezigheid van diverse genodigden.

Van den Heuvel toonde zich verheugd over deze officiële erkenning. "Op deze manier kan ik kenbaar maken hoe belangrijk wij het vinden dat een substantieel deel van onze gerechten daadwerkelijk met biologisch ingrediënten is bereid", aldus de horecaonderneemster. Restaurant VlamInDePan mag vanaf vandaag het nieuwe EKO-logo voor de horeca voeren.

In het restaurant kunnen de gasten het certificaat zien hangen met daarop het behaalde aankooppercentage voor biologische ingrediënten. Op www.skal.nl kan men verifiëren of een restaurant daadwerkelijk is gecertificeerd en voor welk percentage.

Achtergrond

Strict genomen gelden voor de horeca geen wettelijke voorschriften zoals die wel bestaan voor producenten van bio-producten. Een aantal horeca-ondernemers gaf aan zich toch met een certificaat te willen onderscheiden. Na een proefproject van cuisinier Eric van Veluwen startte controle-organisatie Skal eind 2009 met een certificatieprogramma op basis van het percentage ingekochte gecertificeerde bioingrediënten. Begin 2010 meldden zich de eerste horecabedrijven aan.
Publicatiedatum: