Textielindustrie Pakistan getroffen door overstromingen

De overstromingen die Pakistan sinds twee weken teisteren, beïnvloeden ook de textielindustrie in het land. De textielindustrie is een belangrijke sector van het land, en katoen is een van de belangrijkste landbouwproducten, maar het water heeft vele katoengewassen verwoest.

Twee weken geleden begon het in het noorden van Pakistan bijzonder hard te regenen, waardoor de rivier de Indus buiten zijn oevers trad. De Indus is de belangrijkste rivier van Pakistan en loopt door bijna het hele land. Daardoor hebben de overstromingen zich nu uitgebreid naar het zuiden, over een afstand van meer dan duizend kilometer.

Het water bereikte ook de provinie Punjab, waar katoen een van de belangrijkste landbouwproducten is. Volgens Punjab Gohar Ejaz Voorzitter van de All Pakistan Textile Mills Association (APTMA) zijn in het zuiden van die provincie honderdduizenden balen katoen verloren gegaan. Hoewel de daadwerkelijke schade pas kan worden vastgesteld als het water verdwijnt, beweert hij dat ook de katoenvelden zwaar te lijden hebben onder het water.

Pakistan is het op vier na grootste katoenproducerende land ter wereld. De textielindustrie is een belangrijke sector van het land en is goed voor 60 procent van de export. Sinds de ramp schommelt de prijs van katoen hevig.

De Aptma heeft de Pakistaanse overheid verzocht ervoor te zorgen dat de EU en de VS hun handelsbeperkingen tegen het land opheffen om het leed van de waterschade te verzachten.

Het dodental van de overstromingen in Pakistan staat op 1600. Volgens VN zijn er in totaal echter 14 miljoen mensen op één of andere manier getroffen door de watersnood. VN-hulporganisaties hebben de internationale gemeenschap daarom om 350 miljoen euro gevraagd voor noodhulp aan Pakistan. Dat geld zou genoeg zijn voor drie maanden hulp aan de slachtoffers van de overstromingen.

Bron: FashionUnited, 16-08-10

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.