Je krijgt deze pop-up te zien omdat dit de eerste keer is dat je onze site bezoekt. Krijg je deze melding altijd te zien dan heb je je cookies uitstaan en zullen die blijven verschijnen.
Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!
Onderzoek naar verduurzaming Vlaamse personeelsrestaurants
Onderzocht wordt hoe DAB Catering, de dienst die de personeelsrestaurants van de Vlaamse overheid uitbaat, meer biologische producten zou kunnen aanbieden. Geert Bourgeois, Vlaams minister van binnenlands bestuur, stelt dat daarbij een aantal logistieke problemen moeten worden aangepakt, zoals de grote hoeveelheden die afgenomen moeten worden, de lange of onzekere besteltermijnen, de kleine verpakkingen, de onbeschikbaarheid van voorgesneden en gekuiste groenten en het beperkt aantal leveranciers. De problemen leggen onder meer een prijsdruk op DAB Catering, dat met een vast werkingsbudget opereert en democratische prijzen aanrekent. Bourgeois benadrukt dat het wel de bedoeling is om het aandeel van de biologische producten stapsgewijs uit te breiden. De minister denkt niet alleen aan bioproducten, maar ook aan streekproducten en seizoensproducten.