Eerste biologische snackbar groot succes

Publiek enthousiast over snackbar Natuurlijk Smullen

De enige is ze inmiddels niet meer, maar de allereerste biologische snackbar van Nederland staat nog steeds op haar naam. Eigenaresse en oprichtster Helen Geul krijgt nog dagelijks jubelende reacties op haar aparte horeca aan de Jan van Galenstraat in Amsterdam.

De foto van (toenmalig) minister Gerda Verburg staat prominent in de zaak. Het hoge bezoek in het kader van de kabinetsnota 'Duurzaam Voedsel' noemde Helen Geul begin dit jaar de mooiste dag van haar leven. En ja, dat was haar trouwdag indertijd ook, maar dit overtrof alles. De kroon op hard werken was het. Want Geul sprong met de eerste biologische snackbar toch behoorlijk in het diepe in 2008. En werd jubelend ontvangen, getuige het gastenboek waarin gasten uit Groningen tot Maastricht en van over de grens vermelden hoe lekker de biologische snacks zijn. De laatste reacties: 'Dit is de beste snackbar ooit!', 'We komen terug tot we alles hebben geproefd en beginnen dan van voren af aan!', 'De bediening is gezellig!' en 'Dit is echt smullen, smullen, smullen.'
 

Radio

Niet dat Helen Geul nu achterover gaat hangen. De menukaart wordt regelmatig aangevuld met iets nieuws (en uiteraard biologisch), er wordt ludiek ingespeeld op actualiteit (eerder deze maand live radio 1 tijdens het WK) en leuke aanbiedingen worden bedacht, zoals deze zomer een gratis flesje Bionade bij aankoop van een biologisch patat met een Weiderijcksnack, met daarbij keus uit veel. Van kaassoufflé of (vegetarische) bamiblok, van kroket tot nasischijf. Over de WK-actie, lachend: “Iedereen maakte reclame met grote televisieschermen. Ik deed het weer anders dan de rest. Bij mij stond de radio aan!”
Helen Geul voor de deur van Natuurlijk Smullen

Snackwalhalla

Helen Geul luistert graag naar haar klanten. "Veganistisch, glutenvrij. Ik kan er allemaal rekening mee houden. Als men wil, kan ik de snacks ook in een vleesvrije frituurzone frituren." Haar vegetarische dochter en haar eigen biologische voorkeur als (moeilijke) vleeseter doen haar de - elders als apart bestempelde - klantenwensen begrijpen. Verder is Natuurlijk Smullen een gewone snackbar. Met gastvrije en huiselijke sfeer, lectuur op tafel, zitjes buiten, met (zelfgemaakte) patat met saus, broodjes kroket, koffie (fairtrade), frisdrank en ijs. Maar alles biologisch verantwoord en er staan ook geitenyoghurt, perensap, veganuggets en kaassticks op het menu. Snackwalhalla. Zo omschreef dagblad Trouw de snackbar in een recensie. 'This is what I call patat', schreef de Amsterdam Weekly. En daarvoor rijden heel wat klanten graag een eindje om.

Natuurlijk Smullen, Jan van Galenstraat 78, tel.: 020 77 90 245.

Zie ook www.natuurlijksmullen.nl. Openingstijden: dinsdag tot en met vrijdag van 16 tot 23 uur, zaterdag en zondag van 14 tot 22 uur.

Bron: Westerpost, 22-06-10

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven