Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Indiase telers: nog veel te verbeteren in de biologische teeltsector

Gebrek aan handelsfaciliteiten voor de biologische voedingsmiddelenmarkt en de moeilijkheden rondom schadelijke insecten en ziekten zijn de belangrijkste knelpunten voor biologische telers in Punjab. De biologische landbouw is een van de snelst groeiende agrarische sectoren. Er wordt in meer dan 120 landen op 30,4 miljoen hectare geteeld, maar de groei in India blijft nog achter vanwege bovenstaande redenen

Deze oorzaken komen uit een onderzoek die wetenschappers aan de plaatselijke universiteit hebben uitgevoerd. Hierin zijn 47 (gedeeltelijk) biologische telers betrokken. In het onderzoek werd onder meer gevraagd naar de beperkingen. In totaal 38,3 procent van de ondervraagden teelt op grote schaal, 23,4 procent op middelgrote schaal en 14,9 procent waren kleine telers. Vooral in het Ferozepur-district werken veel grote telers (78 procent), in Ropar is het merendeel klein (75 procent).

19-07-10