Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Finland: leidende zuivelondernemingen richten zich op biologische markt

De Finse zuivelonderneming Valio is van plan om haar biologische zuivel met reclamecampagnes te promoten. Sinds het begin van dit jaar vallen haar biologische producten onder een aparte productgorep, en in het najaar zullen nieuwe biologische producten gelanceerd worden. Valio's huidige aanbod bestaat uit 14 biologische producten.

Over 9.500 melkveebedrijven in Finland produceren melk voor Valio, 113 daarvan zijn biologische melkveehouderijen. Het Finse bedrijf meldt dat de omzet van biologische melk in de eerste helft van 2010 met tien procent gestegen is.

Arla Foods, de grootste zuivelonderneming groep in Scandinavië, overweegt de lancering van biologische zuivel in Finland. De Deens-Zweedse zuivelcoöperatie groep heeft een uitgebreid assortiment van biologische zuivel. Hiermee is het bedrijf zeer succesvol op de Deense markt, waar 30 procent van alle consumptiemelk biologisch is. Hans Åke Hammarström van Arla ziet een groot potentieel op de Finse markt.
Biologische levensmiddelen maken hun intrede in de Finse catering en foodservice sector. De hoofdstad Helsinki zal beginnen met de promotie van biologische en lokaal geteelde levensmiddelen in de deze sectoren. Het doel is om bijvoorbeeld bij kinderdagverblijven het aandeel van biologische producten in maaltijden met 50 procent verhoogd te hebben in 2015.

16-07-10